Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Koca'dan İzmir açıklaması ve radikal tedbir mesajı

Bakan Koca'dan İzmir açıklaması ve radikal tedbir mesajı

Sağlıık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artışın neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumda olduğunu belirterek, 'Gidişatı durdurabilmek için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur' dedi. Corona virüs aşısına ilişkin de, 'Yıl bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim' açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 18.11.2020 - 11:10

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu. 

Fahrettin Koca, artan corona virüs vakalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gidişatı durdurabilmek için radikal tedbirlere başvurmalarının kaçılmaz olduğunu belirten Bakan Koca, ''İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumdadır'' ifadelerini kullandı. 

Bakan Koca  virüsün bulaşıcılığının artışına dikkat çekerek, “Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti. Bugün itibariyle dünyada pozitif vaka sayısı 55 milyon oldu. Ölüm sayısı ise 1 milyon 326 bini geçti. Hali hazırda 100 bini aşkın ağır vaka hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI

Hayatın kısa bir süre için sıkı tedbir altında olması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, umutla beklenen corona virüs aşısına ilişkin ''16 yerli aşıda biri klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak insan denemelerine başlamıştır. Bu yıl bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim'' ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.