Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Gül, silahla tehdit edilen avukatı ve darp edilen icra memurunu ziyaret etti

Bakan Gül, silahla tehdit edilen avukatı ve darp edilen icra memurunu ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir programı kapsamında İzmir Adliyesini ziyaret etti. Adalet Bakanı Gül, İzmir'de haziran ayında haciz işlemi sırasında silahla tehdit edilen avukat ile haciz memuruna geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.07.2021 - 14:23

İzmir programı kapsamında Vali Yavuz Selim Köşger'i ziyaret eden Bakan Gül, daha sonra İzmir Adliye Sarayına geçti. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur ile görüşen Bakan Gül, 15 Haziran 2021'de haciz işlemi sırasında silahla tehdit edilen haciz memuru Hatice Çakaloğlu'nu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Adliye koridorlarını gezerek adliye çalışanları ile sohbet eden Bakan Gül, geçen ay haciz mahalline avukat Ege Ogeday Burduroğlu'yla gidip işletme sahibi tarafından darp edilen icra memuru Hatice Çakaloğlu ile de bir araya geldi. Gül, geçmiş olsun dileklerinin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'u da ziyaret etti. Bakan Gül'e, yargı mensuplarının yanı sıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da eşlik etti. Bakan Gül, Hatice Çakaloğlu ile birlikte darp edilen avukat Ege Ogeday Burduroğlu'nu ziyaret etmek üzere adliyeden ayrıldı.

Adliye yakınlarındaki bir iş merkezine geçen Bakan Gül, aynı olayda darbedilen ve silahla tehdit edilen avukat Ege Ogeday Burduroğlu'nu da ofisinde ziyaret etti.

Avukatların görevlerini yaparken şiddete maruz kaldıklarını, tüm vatandaşların avukatların anayasal bir görevi yerine getirdiğini bilmesi gerektiğini belirten Bakan Gül, avukatlar ve yargı çalışanlarına şiddeti kınadığını söyledi.

Gül, şöyle konuştu:

"Bu insanlık dışı uygulamalar, hukuk karşısında da her türlü müeyyideyle karşılaşacaktır. Takipçisi olacağız. Tekrar geçmiş olsun. Avukat bir meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı da kınamak, yanınızda olduğumuzu ifade etmek üzere büronuza gelmek istedik. Telefonda konuşmuştuk. Sizin şahsınızda da bütün avukat arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum."

Adalet Bakanı Gül, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.(AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.