Dolar 32,4254
%0.04
Euro 34,4466
%-0.14
Altın 2.487,090
%0.16
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Gül'den WhatsApp açıklaması

Bakan Gül'den WhatsApp açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncellemesine ilişkin 'Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır' dedi. Bakan Gül, siyasetteki militan tartışmalarına ilişkin de konuştu.

  • Ege Postası
  • 28.01.2021 - 11:00

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncellemesine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Gül, farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesinin çifte standart olduğuna işaret etti.

SİYASETTE MİLİTAN TARTIŞMASI

Adalet Bakanı Gül, siyasetteki militan tartışmalarına ilişkin ise "Valiye, kaymakama, hakime, savcıya 'militan' diyen, mahremiyet ifşasını, kaset tezgahlarını yaşam tarzı haline getirenlere baksın'' ifadesini kullandı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına zorunlu tuttuğu veri paylaşımı güncellemesi sonrası milyonlarca kişiyi kaybetti. Ocak ayının ilk üç haftasında Signal 7.5 milyon, Telegram ise 25 milyon yeni kullanıcı kazandı.

WHATSAPP'IN ZORUNLU GÜNCELLEMESİ

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp kullanıcılara dair verilerine ilişkin bir güncelleme yaptı. Şirket ilk olarak 8 Şubat itibariyle yeni güncellemeye onay vermeyenlerin WhatsApp'ı kullanamayacağını belirtti. Başta Hindistan olmak üzere bu karar milyonlarca kullanıcının tepkisini çekti. Şirket yeni gelişmeleri kullanıcılara daha iyi anlatabilmek amacıyla onay tarihini 15 Mayıs'a erteledi.

WhatsApp işletme hesaplarıyla iletişime geçen kullanıcıların verilerin işleneceğini duyurmuştu. Şirket kişisel konuşmaların görülmeyeceğini ancak işletmelere kullanıcılarını daha iyi tanıma şansı verileceğini aktarmıştı.

Şirket gelen tepkiler sonrası yaptığı açıklamalarda kişisel iletişimde uçtan uca şifrelemenin devam edeceğini belirtse de kullanıcı kaybetmeye devam ediyor.  (Anadolu Ajansı) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.