Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Akar Irak sınırında

Bakan Akar Irak sınırında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezindeki çalışmalarının ardından bugün Hakkâri sınır hattına giderek, sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerini sürdürdüğü bildirildi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2022 - 15:02

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün Hakkari sınır hattına giderek burada inceleme ve denetlemelerde bulundu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezinde gece boyunca gerçekleştirdiği mesaisinin ardından sabah da Hakkâri sınır hattına hareket etti.

Beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Hakkâri/Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanına gelen Bakan Akar, buradan 3. Piyade Tümen Komutanlığına geçti.

Bakan Akar’ın beraberindeki TSK komuta kademesi ile sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemeleri sürüyor.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PENÇE-KİLİT HAREKATI’NA KATILAN BİRLİKLERİN KOMUTANLARINA HİTAP ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birlikte bugün, 3. Piyade Tümen Komutanlığı Harekat Merkezi’nde, Irak’ın kuzeyine yönelik devam eden Pençe-Kilit Harekatı’na katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans aracılığıyla toplantı yaptı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefonla katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Erdoğan’ın sahadaki birliklerin komutanlarına hitap ederken çekilen videoyu basınla paylaştı. Harekatta şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Tabii ki orada canımız yanıyor ama bunun hesabını çok ağır soruyorsunuz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmıyor ve inanıyorum ki bundan sonra da kalmayacak. Şehadet yolu, çok mukaddes, kutlu bir yol. Bu kutlu yolda da Mehmetçiğimizin bugüne kadar verdiği mücadele herkesin, özellikle de siz komuta kademesinin malumudur. Şu anda çok zor kış şartlarında gerek Pençe-Kilit ile Zap'ta gerekse Suriye'nin kuzeyinde böyle önemli bir mücadele, böyle önemli bir zamanda veriliyor. İnanıyorum ki bu mücadelenin neticesi de çok iyi, hayırlı olacak.”

Tüm millet olarak şehit aileleriyle hemhâl olmaya, onların dertleriyle dertlenmeye devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Bu mücadelenin neticesindeki zafer, bizleri geleceğe yönelik bir mutluluğa götürecektir. Ben, mücadelenizin kutlu olmasını, neticesinin zaferlerle dolu olmasını Rabbimden temenni ediyorum. Sizleri de özellikle şahsım, ailem, milletim adına kutluyorum. Mücadelemiz mübarek, yolumuz aydınlık olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.