Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Akar duyurdu! 200'den fazla terörist...

Bakan Akar duyurdu! 200'den fazla terörist...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "1 Mart'tan bugüne kadar Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 200'den fazla terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı. Bakan Akar ayrıca Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ile görüştüğünü de söyledi. Akar, "Muhalefetin 'irticaya giriş izni verildi' iddiası doğru değil." diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 25.03.2021 - 16:51

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ile yaptığı görüşmeye ilişkin "Yapıcı geçen görüşmede, mutabakat muhtırasındaki ihlalleri dile getirdik, karşılıklı tedbirler alınması konusunda mutabık kaldık." diyen Akar, "1 Mart'tan bugüne kadar Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 200'den fazla terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar: 1 Marttan bugüne 200den fazla terörist etkisiz hale getirildi
CNN Türk'ten Duygu Ayaz Bayram, Akar'ın anlattıklarını şöyle anlattı:

"Mili Savunma Bakanı Akar, Meclis'e geldiği saatlerde soruları yanıtladı. Suriye'de rejimin saldırıları ve Rusya'nın hava saldırıları olduğu soruldu. Çoğunluğu Suriye'nin kuzeyi olmakla birlikte 1 Mart'tan bugüne kadar 200'den fazla terörist etkisiz hale getirildi, mücadelemiz bu sürüyor. Bu konuda askeri ve sivil kanallarla temaslarımız sürüyor ifadelerini kullandı.

Muhataplarımıza mutabakat muhtırasındaki kurallara, ilkelere uymalarını söylüyoruz dedi Akar. Geçtiğimiz dakikalarda yani Meclis'e gelmeden önce Rus mevkidaşı Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Yapıcı bir görüşmeydi dedi. Görüşmede de karşılıklı bütün bu farklılıkları, mutabakat ihlalini dile getirdik, kararlılıkla tedbirlerin alınması noktasında mutabık kaldık ve çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında zaman zaman bir takım ateşkes ihlallleri olsa da kontrol dışında olduğu söyleniyor ve bunlara karşı TSK'nın hiçbir şekilde taviz vermek durumunda değildir. Yapılan her türlü tacize karşı gerekli karşılığı veriyoruz ifadesini kullandı.

Yöneltilen bir diğer soru da Kara Harp okullarına öğrenci alımında irticai faaliyete karışmammış olmak şartının çıkarılması... Bu soru da yöneltildi kendisine ve ''Teferruatlı şekilde bu konuyu görüştük ilgili makamlarla. Bilgileri verdik. Bundan sonra da yapılması gereken ne varsa bunları yaptık. Yönetmeliği daha etkin hale getirmek gayretinden ibarettir'' dedi ve bunun iyi okunması gerektiğini vurguladı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.