Dolar 32,5700
%0.18
Euro 34,8735
%0.61
Altın 2.431,650
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aysel Tuğluk tahliye edildi

Aysel Tuğluk tahliye edildi

Demans teşhisi konulan ve sağlık durumu kötüye giden eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, Kocaeli'ndeki Kandıra Cezaevi’nden tahliye edildi. Tuğluk’u cezaevi önünde karşılayan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Çok geç kalmış bir karar ama sonuç olarak böyle bir karar verilmesinden dolayı mutluyuz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2022 - 22:33

Yaklaşık 2 yıldır demansla mücadele eden Aysel Tuğluk, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği “cezaevinde kalamaz" raporu üzerine, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden bugün tahliye edildi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, sosyal medya hesabında, “Aysel Tuğluk, hiç zindanda olmamalıydı. 2 yıla yakın bir süredir demans hastasıydı, çok daha önce bu karar alınmalıydı. Ama yine de tahliyesinden dolayı çok mutluyuz. Dileriz bir an önce sağlığına kavuşur” mesajıyla cezaevi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamanın videosunu yayınladı. Kemalbay, şunları söyledi:

“Aysel Tuğluk vekilimizin sağlığına kavuşması için bir imkan tanınmış oldu. Elbette ki Aysel Tuğluk, hiçbir zaman cezaevinde olmamalıydı. Bir Kürt kadın siyasetçi olarak tutsaktı ve rehindi. 2 yıla yakın bir süredir de demans hastalığı teşhisi konduğu halde zindan da tutuluyordu. Çok geç kalmış bir karar ama sonuç olarak böyle bir karar verilmesinden dolayı mutluyuz. Bütün hasta tutsakların özgürleşmesini istiyoruz.”

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ise bugün tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ilişkin şöyle konuştu:

“Aysel’in tahliyesine çok mutluyuz ama Şebnem Hoca’nın tutuklanmasına da üzgünüz. Biz biliyoruz ki bu ülkede gerçek anlamda bir yargı yok, bağımsız bir yargı yok. Talimatlı yargı var. Nasıl Aysel talimatlı yargı ile tutuklandıysa aynısı bugün Şebnem Korur Fincancı için de geçerli. İktidar, kendi çıkarları için, kendi koltuğu, kendi geleceği için toplumsal muhalefeti susturmaya çalışıyor. Bunun bir aracı olarak da Şebnem Hoca’ya tutuklama kararı verildi ama biz bu tutuklamayı kabul etmiyoruz. Hiçbir geçerliliği olmadığını, ortada suç olarak nitelendirilecek bir şey olmadığını çok açık ifade ediyoruz. Şebnem Hoca’nın yanındayız. Tüm, siyasi görüşleri nedeniyle toplumsal muhalefet içinde yer aldığı için, mücadele ettiği için tutuklanan arkadaşlarımızın yanındayız. Elbette onları da bir gün cezaevlerinden alacağız.”

Gülüm ayrıca, Aysel Tuğluk ile cezaevi önünde çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.