Dolar 32,5245
%0.24
Euro 34,7405
%0.06
Altın 2.494,190
%1.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Av. Elif Akar’dan trafik kazalarında tazminat davası açıklaması

Av. Elif Akar’dan trafik kazalarında tazminat davası açıklaması

Av. Elif Akar ölümlü trafik kazası sonrası açılan tazminat davasında merak edilenleri açıkladı.

  • Ege Postası
  • 16.11.2022 - 10:09

 2021 yılında Türkiye’de 187 bin 524 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini belirten Av. Elif Akar, 5.363 kişi hayatını kaybettiğini dile getirdi.  Akar açıklamasında,  ‘’ Bu ölümlerin yaşanmamasını dilemekle beraber bu mağduriyetin yaşanmaması için doğru hukuki bilginin ve bir hukukçudan fikir almanın geride kalanların hak kaybına uğramaması açısından bir hayli önem taşıdığına dikkat çekmek isterim. Ancak ne yazık ki ülkemizde böylesine acı bir olayda birçok kişi haklarını bilmemektedir. Yaşanan acıyı elbette hafifletmeyecektir ancak bu sebepten ölümlerin azaltılmasında doğru hukuki bilgi ve yönlendirmenin zaruri olduğumu belirtmekte sakınca görmemekteyim. Bu durum ülkemizde 6098 sayılı Borçlar Kanunu`nun 53/3.`nci maddesi hükmünce " Ölenin desteğinden yoksun kalan kişilerin bu sebeple uğradıkları kayıplar” ın tazmini gerekir’’ ifadelerine yer   verdi. 

‘Ölümlü trafik kazalarında zamanaşımı süresi vardır’

Vefat eden mağdurun maddi ve manevi zarar gören yakınları, annesi, babası, eşi, çocukları, kardeşleri, nişanlısı, bakım ve desteği altındaki kişilerin dava açma hakkına sahip olduğunu dile getiren Akar, ‘’ Ölümlü trafik kazalarında zamanaşımı süresi vardır. Bu süre kaza tarihi itibariyle başlamaktadır. Kaza tarihinden itibaren 2 yıl olan bu süre şayet kaza sonradan öğrenildiyse 10 yıldır’’ ifadelerini kullandı. 

Tazminat miktarı ne kadar? 

Ölümlü trafik kazasında tazminat miktarı ile ilgili merak edilenleri yanıtlayan Akar, ‘’ Kazayı çevreleyen koşullara ve gerçekleşen ölüme bağlıdır. Kesin bir tahmin belirtmeye çalışmak zor olabilir; ancak hesaplama, bazı faktörler göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Bu faktörler; ölen kişinin yaşı, kazadaki haklılık oranı, belgelenebilir aylık geliri, doğum yılı gibi verilerle analiz edilir’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.