Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk'ün vagonu gitti mescit büyüdü!

Atatürk'ün vagonu gitti mescit büyüdü!

TCDD 3. Bölge Müze Müdürlüğü’ne bağlı olan Tarihi Atatürk vagonu olarak bilinen “Beyaz Vagon” ağustos ayında kötü hava koşullarından etkilendiği gerekçesiyle yerinden kaldırılmıştı. Boş kalan vagon yerinde Cuma Namazı kılındı. Öte yandan vagonun kaldırılması İzmir'de günlerce tartışılmış CHP İzmir Milletvekili Kani Beko boşalan alanın Alsancak Gar Mescidi'nin genişletmek için kullanılacağını iddia etmiş ve konuyu TBMM'ye taşımıştı.

  • Ege Postası
  • 25.09.2020 - 14:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon, 20 Ağustos Cuma günü 13 yıldır sergilendiği Alsancak Garı önünden hava koşulları nedeniyle kaldırılmıştı. Tarihi vagonun bulunduğu yerden kaldırılmasına gerekçe olarak “Vagonun, kötü hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi” gösterilmiş fakat TCDD 3. Bölge Müdürlüğü konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Vagonun yerinden edilmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü vagona talip olduklarını açıklamışlardı. 

Beyaz Vagon’un yerinden taşınacağı haberleri sonrasında ortaya atılan iddilardan biri de 'Beyaz Vagon'un Alsancak Gar Mescidi'ni kapattığı için kaldırıldırıldığı olmuştu. İddialar üzerine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko konuyu TBMM'ya taşımıştı.

Kaldırılması büyük tepki toplayan Atatürk Vagonu’nun boş kalan alanında bugün Cuma Namazı kılındı. Ortaya çıkan manzara vagonun Gar’ın hemen yanındaki mescidi kapatması nedeniyle kaldırıldığı iddialarını da güçlendirdi.
Müzede sergilenmek üzere yerinden edilen vagonun ise şu anda akıbeti bilinmiyor. Öte yandan vagon kaldırıldığından bu yana cuma namazı için bu alanın kullanıldığı da öğrenildi.

Öte yandan vagonun kaldırılmasının ardından açıkta kalan topraklık alanın çimlendirildiği görüldü.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.