Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk'ü anıyoruz! Devlet erkanı Anıtkabir'de

Atatürk'ü anıyoruz! Devlet erkanı Anıtkabir'de

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yılında; Anıtkabir’de düzenlenen resmî törenle anıldı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2022 - 09:43

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenle anıldı. Resmi tören, saat 08.50’de; devlet erkanının Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı. Aslanlı Yol’daki korteje; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ana Muhalefet Lideri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri ve üst düzey bürokratlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Atatürk’ün mozolesine gelindi. Erdoğan, kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan çelengi, mozoleye bıraktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 84 yıl önce vefat ettiği an, saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sayı duruşu ve İstiklal Marsı sırasında Türk bayrağı yarıya indirildi.

Erdoğan ve devlet erkanı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şu ifadeleri yazdı:

"Aziz Atatürk, ebediyete irtihalinizin 84'üncü yıl dönümünde zatıalinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. 'En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun."

Anıtkabir, resmi törenin ardından ziyarete açıldı.

TBMM’DE DE RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılında; TBMM’deki Atatürk anıtının önünde tören düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, milletvekilleri, Meclis bürokratları ve çalışanlar katıldı.

TBMM Başkanvekili Akar'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından, Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından TBMM Koruma Daire Başkanlığı polisleri Atatürk Anıtı'nın önünde saygı nöbeti tuttu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.