Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Aşı karşıtı miting'e İzmir'den tepki: Bu mitingler engellenmelidir

'Aşı karşıtı miting'e İzmir'den tepki: Bu mitingler engellenmelidir

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, aşı karşıtlarının İzmir'de yapacağı miting nedeniyle hükümete tepki gösterdi. Doğruyol, "Sağlık Bakanlığı tarafından bir yandan aşı kampanyaları düzenlenirken diğer yandan valiliklerin aşı karşıtı mitinge izin vermesi ikili oynamaktır. Bu mitinge izin vermek, 'Hastalık yayılsın, hayatını kaybedenler kaybetsin' demektir. Bu mitingler engellenmelidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.10.2021 - 11:46

Aşı karşıtlarının oluşturduğu “Büyük Uyanış Hareketi”, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de miting yapacağını duyurdu. 17 Ekim Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yapılacağı açıklanan mitinge, Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol'dan tepki geldi.

Doğruyol, İzmir Valiliği'ne mitinge izin verilmemesi için çağrı yaparak, "Sağlık Bakanı ve yetkililer 'Aşı olun' diye telkinlerde bulunurken valiliklerin aşı karşıtı mitinge izin vermesi ikili oynamaktan başka bir şey değildir" dedi.

"YOĞUN BAKIMDAKİLERİN ÇOĞU AŞI YAPTIRMAYANLAR"

Aşı karşıtlarının gerekçelerini yorumlayan Ahmet Doğruyol, şöyle konuştu:

"Aşı karşıtı vatandaşların 'Vücut bana ait ister olurum ister olmam' şeklinde yaklaşımları var. Fakat bu, o şahısla ilgili değil. Bir kişinin aldığı virüs binlerce, milyonlarca vatandaşa yayılabilir. Aşı karşıtı olup hayatını kaybeden doktorlar oldu. Yoğun bakım hastalarının çoğunun aşı yaptırmadığı da bir gerçek. 'Faz çalışmaları yapılmadı, doğruluğu kanıtlanmadı' gibi ifadeler var. Ancak bunun için zaman yok. Bu aşılar çıkmasaydı şu an itibariyle ülkemizde binlerce, belki on binlerce hatta yüz binlerce vatandaşımız hayatını kaybedebilirdi. Biz, devletten tek ifade bekleriz. 'Aşı olun' gibi. Sağlık Bakanı aşı olun telkininde bulunurken diğer taraftan aşı karşıtlarına miting izni veriliyor. Bu ikili oynamaktan başka bir şey değildir. Bu izin 'Aşı olmak istemeyenler olmasın. Hastalık yayılsın, hayatını kaybedenler kaybetsin' manasına geliyor. Böyle bir iznin verilmesi doğru değil. Sağlık Bakanlığı'nın ve hükümetin asli görevi vatandaşın sağlığını korumaktır."

"BU MİTİNGE İZİN VERİLMEMELİ"

Koronavirüs aşısı için 'Siyonizm sıvısı' söylemlerini de değerlendiren Doğruyol, şöyle devam etti:

"Aşı ile ilgili pek çok yorum var. 'Yapay mikrop, Siyonizm sıvısı' gibi. Bu söylemlere karşı şunu hatırlatmak gerekir. Aşılamasını bitiren ilk ülke İsrail'dir. Siyonizm dendiğinde İsrail aklımıza geliyor. Kendi aşılamalarını bitirdiler. BionTech yaptılar. İsrail aşılanmadık vatandaşını bırakmamışken bunu Siyonizm sıvısı olarak lanse etmek, yani 'İçinde ne olduğunu bilmiyoruz' demek, bugünün bilimsel gerçekleriyle uyuşmamaktadır. Aşı, bugün salgına karşı tutunabileceğimiz tek daldır. Farklı alternatifler olsa değerlendirebilirsiniz ama yok. Bilim adamlarımızın söyledikleri önemlidir. O çerçevede hareket etmekte yarar var. İstanbul ve Ankara'da bu mitingi yaptılar. Sayın İzmir Valimizden şunu istirham ediyoruz. Bu, mitingi yapan vatandaşların bireysellikleriyle alakalı değil. Toplum sağlığı ile ilgili. Bundan dolayı buna izin verilmemelidir." (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.