Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antalya'da turizm sezonu kasım ayına uzatıldı!

Antalya'da turizm sezonu kasım ayına uzatıldı!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Plajı'nda belediyenin işlettiği tesislerde turizm sezonu, kasım ayı sonuna kadar uzatıldı. Dün, Alanya'da da plajlara turistlerin yoğun ilgisi objektiflere yansıdı.

  • Ege Postası
  • 03.11.2022 - 09:37

Antalya'da dünyaca ünlü kumsalları, Patara Antik Kenti ile iç içe olan Patara Plajı'nda turizm sezonu 1 ay uzatıldı. 18 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun plajları arasındaki Patara'nın 12 kilometrelik bölümü, Kaş sınırları içinde yer alıyor.

TURİST AKINI DEVAM EDİYOR

Kaş yönünde yer alan antik plajın 4 kilometrelik bölümünde, Kaş Belediyesi'nce işletilen tesisler bulunuyor. Her yıl 31 Ekim'de kapanan bu tesisler, bu yıl havanın güzel olması ve turist akınının devam etmesi nedeniyle sezonu uzatma kararı aldı.

"İLK KEZ SEZON UZUYOR"

Patara Plajı'ndaki tesislerin sorumlusu Ali Pehlivan, "Plaja geçen yıllarda ekim ayı sonunda her gün 100'e yakın yerli ve yabancı turist geliyordu. Bu yıl havanın güzel gitmesi, sakinliği dolayısıyla şu anda plaja 1000 ile 1500 kişi geliyor. Gün boyu denize giriyorlar. Gelenlerin yüzde 90'ı Rus, İngiliz, Alman ve İtalyan turistler. Her gün saat 10.00'dan sonra plaj dolmaya başlıyor. Durumu Kaş Belediye Başkanı'mız Mutlu Ulutaş'a ilettik. Başkanımız da tesislerin kapatılma tarihini kasım ayı sonuna kadar uzattı. İlk kez sezon uzuyor. Ülkemiz ve kendimiz adına çok mutluyuz" dedi.

KONYAALTI PLAJI DOLDU TAŞTI

Diğer yandan Antalya kent merkezindeki Konyaaltı Plajı da güneşli havayı fırsat bilenlerin akınına uğruyor. Yıl boyunca hizmet verilen plaj, yazın denize girenler, kış aylarında ise sahili dolaşanların ilgi alanında yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.