Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amiral Soner Polat hayatını kaybetti

Amiral Soner Polat hayatını kaybetti

Ergenekon-Balyoz kumpaslarıyla hedef alınan Emekli Tümamiral Soner Polat tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

  • Ege Postası
  • 30.09.2019 - 15:31

Sone Polat Deniz Kuvvetleri'nin en parlak subaylarındanken FETÖ kumpasları sonrası 18 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası almış ve Silivri'den çıktıktan sonra Vatan Partisi saflarına katılmıştı. Vatan Partisi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Tümamiral Soner Polat aynı zamanda Aydınlık yazarı da olan Soner Polat’ın vefatı büyük üzüntü yarattı. Amiral'in FETÖ kumpasları olmasa Deniz Kuvvetleri Komutanı olması en olası isimlerden birisiydi. Polat'ın sağlığı Ergenekon ve Balyoz kumpasları nedeniyle bozulmuş uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. 

Polat'ın ölümü sonrası Vatan Partisi şu mesajı yayınladı.

“Başkanlık Kurulu üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız E. Amiral Soner Polat'ı kaybettik. Son nefesine kadar yürüttüğü örnek devrimci yaşamı, fikirleri, Mavi Vatan'a tutkusu ve Balyoz tertibine karşı yürüttüğü tavizsiz mücadeleyle her zaman bizlere örnek olacak. Başımız sağ olsun.”

SONER POLAT KİMDİR'

Deniz Harp Okulu'ndan 1979 yılında mezun oldu. Çeşitli harp gemilerinde çalıştı. Turgutreis fırkateyninin Komutanlığını yaptı. Burak sınıfı korvetlerin Komodoru oldu. Genelkurmay karargâhında istihbarat görevlerinde bulundu. Roma Deniz Ataşesi olarak İtalya'da görev yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın Özel Sekreteri oldu. Deniz Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Deniz Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve NATO Savunma Koleji'nden (Roma) mezun oldu.

Tuğamiralliğe 2005 yılında terfi etti. Bu rütbede, 2005-2007 yıllarında Ankara'da Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı, 2007-2009 yıllarında Mersin'de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev yaptı. Tümamiralliğe 2009 yılında terfi etti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı'na atandı. Bu görevini sürdürürken, 11 Şubat 2011 tarihinde Balyoz davası nedeniyle tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne konuldu. 2013 Ağustos ayı Yüksek Askeri Şûrası'nda emekli edildi.

Emeklilik sonrasında, 6 Eylül 2013 tarihinde Hasdal'dan Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Balyoz davasında özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı ve bu hüküm Yargıtay tarafından onandı. Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasında hak ihlali yapıldığına yönelik oybirliğiyle aldığı karar neticesinde 19 Haziran 2014'te tahliye edildi. Yapılan yeniden yargılama neticesinde beraat etti. 2015 yılında Vatan Partisi’ne katıldı.

Polat gazeteler ve internet sitelerinde günlük yazılar yazdı, dergiler ve strateji kuruluşlarına ait yayınlarda periyodik makaleleri yayımladı, dergi ve yayın evlerinin yazı kurullarında yer aldı ve çeşitli konular hakkında kitaplar yazdı.

Emekli Tümamiral Soner Polat, Sevgi Polat ile evlidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.