Dolar 32,4885
%-0.16
Euro 34,9697
%0.41
Altın 2.432,330
%0.38
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Öztunç: Afet koordinasyon merkezini dahi koruyamadılar...

Ali Öztunç: Afet koordinasyon merkezini dahi koruyamadılar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris’teki orman yangınında alevlerin Değirmenyanı’na kadar indiğini belirterek, “Burada evler var, iş yerleri var ve daha da ilginci kamuya ait olan afet yönetim merkezi burasıydı. Afet kriz merkezi buradaydı. Yani dün akşam bakanların olduğu, tüm yetkililerin, valinin, kaymakamın olduğu yer burasıydı. Burayı boşaltmak zorunda kaldılar. Afet koordinasyon merkezini dahi koruyamadılar, oraya kadar indi” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2022 - 17:23

Ali Öztunç, Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangının sürdüğü bölgede bugün yaptığı açıklamada, alevlerin afet koordinasyon merkezinin bulunduğu Değirmenyanı’na kadar indiğini ve merkezin bu nedenle boşaltıldığını söyledi. Öztunç, şöyle konuştu:

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ DAHİ KORUYAMADILAR, ALEVLER ORAYA KADAR İNDİ”

“Burası, Marmaris Hisarönü mahallesi Değirmenyanı bölgesi. Yangın, dün akşam başladığında hemen şu arka tepelerin çok daha gerisindeydi, çok daha uzağındaydı ama maalesef zamanında müdahale edilemediği için, havadan müdahale edilemediği için, dün gece havadan müdahale etmedikleri için yangın şu anda buraya kadar inmiş durumda. Burası yerleşim alanı, yaklaşık 100 metre var yok yerleşim alanına. Burada evler var, iş yerleri var ve daha da ilginci kamuya ait olan afet yönetim merkezi burasıydı. Afet kriz merkezi buradaydı. Yani dün akşam bakanların olduğu, tüm yetkililerin, valinin, kaymakamın olduğu yer burasıydı. Burayı boşaltmak zorunda kaldılar. Afet koordinasyon merkezini dahi koruyamadılar, oraya kadar indi.

“ŞU ANDA HİÇBİR ÇALIŞMA YOK, GECE GÖRÜŞÜNE SAHİP YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERLERİ YOK”

Yani o kadar beceriksizler ve maalesef yangın devam ediyor. Yangını söndüremiyorlar, ‘15-20 uçak, 15 helikopter ile söndürmeye çalışıyoruz’; gerçekten hepsi hikaye. Bugün biz, açıklama yaparken gördük, bir helikopter üzerimizden bilinçli olarak geçirildi ama doğru düzgün bir çalışma yok. Şu anda hiçbir çalışma yok, gece görüşüne sahip yangın söndürme helikopterleri yok. Olduğunu söylemişlerdi ama öyle bir helikopter yok. Olsa herhalde burada çalışırdı. Maalesef yangın devam ediyor.”

MARMARİS BELEDİYESİ: DEĞİRMENYANI'NDA ALEVLER ÇOĞALDI. HEPİMİZİ ZOR BİR GECE DAHA BEKLİYOR

Marmaris Belediyesi, sosyal medya hesabında, ilçede devam eden orman yangınında alevlerin Değirmenyanı’na kadar indiğini gösteren bir video paylaştı. Belediyenin paylaşımında, “Değirmenyanı'nda alevler çoğaldı. Hepimizi zor bir gece daha bekliyor” denildi.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKTAY: GENEL BAŞKAN'IMIZA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangının sürdüğü bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ziyaretin ardından sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, verdiği destek için Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Oktay, şunları kaydetti:

“Her zor anımızda yanımızda olan Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yangın bölgesini ziyaret ederek basın açıklaması yaptı. Kendisine yangının çıkışı, seyri ve son durumu ile ilgili bilgilendirmede de bulundum. Genel Başkan’ımıza, verdikleri destek için Marmaris halkı adına bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Kendisinden aldığımız güç ve motivasyonla yangın mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.