Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevler evine yaklaşırken önce Türk bayrağını kurtardı

Alevler evine yaklaşırken önce Türk bayrağını kurtardı

İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Asarlık Mahallesi'nde makilik alanda yangın çıktı. Çıkan yangın kuvvetli rüzgarla birlikte hızla yayıldı. Yangında önce evinin çatısındaki Türk bayrağını kurtaran Erdoğan Özdemir, "Alevler yaklaşınca telaşa kapıldık. Arkadaşım hayvanları çıkarıyordu. Benim de o anda bayrak aklıma geldi. Direkt çatıya çıkıp bayrağı indirdim" dedi. Alevler evin etrafını sardı ama...

  • Ege Postası
  • 15.09.2019 - 16:37

İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Asarlık Mahallesi'nde makilik alanda yangın çıktı. Çıkan yangın kuvvetli rüzgarla birlikte hızla yayıldı. 

2 farklı noktadan çıktığı belirlenen Asarlık’taki yangına 3 helikopter ve 13 arazözle müdahale edildi. 

Eşyalarından önce çatıdaki Türk bayrağını kurtardı 

O esnada objektiflere ilginç bir detay takıldı. Alevlerin yaklaştığı bir evin çatısında yaşananlar görenleri duygulandırdı.Evinin kısa süre içinde yanacağını düşünen ev sahibi, eşyalarını almak yerine çatıda göndere çekili Türk bayrağını kurtarmaya çalışıyordu.

Türk bayrağını alan ev sahibi köpeğiyle bölgeden uzaklaştı. Neyse ki ev yanmaktan kurtuldu. 

Özveriyle çalışan İzmir orman ekipleri, alevlerin etrafını çevirip, yangının büyümesini önledi. Bölgede bulunan bir polis TOMA'sı da ekiplere destek oldu. 

Su sepeti arıza yapan bir helikopter de halı sahaya zorunlu iniş yaptı. Yoğun çabalar sonucu yangın kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmalarına geçildi. 

Hafızalarda o evin çatısındaki anlamlı manzara kaldı.

"O ANDA BAYRAK AKLIMA GELDİ"

İzmir'in Menemen ilçesinde çıkan yangında, önce evinin çatısındaki Türk bayrağını kurtaran Erdoğan Özdemir, "Alevler yaklaşınca telaşa kapıldık. Arkadaşım hayvanları çıkarıyordu. Benim de o anda bayrak aklıma geldi. Direkt çatıya çıkıp bayrağı indirdim." dedi.

Koyundere Mahallesi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan 33 yaşındaki Özdemir'in, dün evine yakın makilik alanda çıkan yangında bayrağı kurtardığı görüntüler, kameralara yansıdı. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada da geniş yer buldu.

Özdemir, yaptığı açıklamada, arkadaşıyla yemek yerken dumanların yükseldiğini gördüğünü söyledi. Ateşin kendilerine gelmeyeceğini zannettiklerini anlatan Özdemir, "Aradan biraz zaman geçince alevler bizim bulunduğumuz mevkiye yaklaştı. Alevler yaklaşınca telaşa kapıldık. Arkadaşım hayvanları çıkarıyordu. Benim de o anda bayrak aklıma geldi. Direkt çatıya çıkıp bayrağı indirdim." diye konuştu.

Özdemir, bayrağı indirdikten sonra arkadaşına verdiğini, daha sonra itfaiye ekiplerine yardıma gittiğini belirterek, "Önce bayrak vatan, millet, onur, gurur, şeref bayrak olduğu için aklıma ilk etapta onu indirmek geldi." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.