Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aleviler’den iktidara ve yerel yönetimlere ‘çözüm’ çağrısı

Aleviler’den iktidara ve yerel yönetimlere ‘çözüm’ çağrısı

Alevi Kültür Dernekleri Çiğli Şubesi, Akvaryum Cafe’de toplantı gerçekleştirdi Toplantıda konuşan Alevi Kültür Dernekleri Çiğli Şubesi Başkanı Haydar Ceylan, Alevilerin sorunlarının merkezi hükümet tarafından görmezden gelindiğini ve yerel yönetimlerin de sorunların çözümlerinde yetersiz kaldığını belirtti ve sorunların acil çözümü için çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 27.09.2021 - 12:07

Alevi Kültür Dernekleri Çiğli Şubesi, dün Çiğli Belediyesi’ne ait Akvaryum Cafe’de toplantı gerçekleştirdi. Eski TRT sunucusu Şehriban Tekçe'nin sunuculuğunu ayptığı kahvaltıya, İzmir'de bulunan Alevi kurum temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve Siyasi parti temsilcileri ve başkanları katıldı. 

Buca Cemevi dedesi ve Alevi Kültür Dernekleri ege bölgesi sorumlusu Pir Hüseyin Gökçe'nin gülbengi ile başlanan kahvaltıda konuşan Gökçe, birlik çağrısı yaptı.

“YEREL YÖNETİMLER ALEVİLERİN TALEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

Kahvaltının arından konuşan Alevi Kültür Dernekleri Çiğli Şubesi Başkanı Haydar Ceylan,  Alevilerin yaşadığı sorunların görmezden gelindiğini ifade etti ve “Alevilerin hak taleplerini görmezden gelen bir hükümet ile karşı karşıyayız. Yerel yönetimler de sorunların çözümünde yetersiz kalıyor” dedi. 

Çiğli'nin Harmandalı Mahallesi’nde Cemevi açılışının yapıldığını ancak sürecin çok yavaş ilerlediğini, o bölge de yaşan Alevilerin cenazelerini bir başka mahalleye götürdüklerini ifade eden Ceylan, acil çözüm beklediklerini söyledi. Ceylan ayrıca Alevi toplumunun yoğun yaşadığı mahallelerde hizmet noktasında sosyal donatıların eksik kaldığını, kentsel dönüşüm ve gençlerin uyuşturucu madde bağımlılığını çok fazla arttığına değinerek yerel belediyelere ve hükümete çağrıda bulundu.

DEVLETİN VE BELEDİYELERİN ALEVİ'Sİ OLMAYACAĞIZ!

Alevi Bektaşi Kültürünü tanıma Derneği- Narlıdere Cemevi  başkanı  ve geçmiş dönem Alevi Bektaşi Federasyonu Ege bölge sorumlusu Mustafa Aslan ise Isparta Cemevinin açılışında AK Partili Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in, Diyanet’i eleştirdiği için  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan’ın konuşma yaptığı sırada kürsüye yürüyerek, Kaplanın konuşmasına engel olmaya çalışmasını hatırlattı. Aslan, Şükrü Başdeğirmen'e tepki göstererek  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel başkanı Gani Kaplan'ın yanındayız açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.