Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksoy’un göreve iadesinde son durum ne?

Aksoy’un göreve iadesinde son durum ne?

Geçen yıl Kasım ayında “zimmet ve irtikap” iddiasıyla tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmış ve geçtiğimiz haftalarda görülen duruşmasında adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.  Tahliyenin ardından Aksoy’un göreve dönüp dönmeyeceği merak edilirken gözler yeniden Menemen’e çevrildi. Konuya ilişkin bilgi veren Aksoy’un avukatı Bilge Özer, Aksoy’un göreve iadesi için gerekli başvuruların bu hafta içinde yapılacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2021 - 14:53

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hakkında çıkan “zimmet ve irtikap” iddialarıyla gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından da görevden uzaklaştırılmıştı.

Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye kanunu uyarınca Aksoy’un yerine belediye meclisi içinden bir başkan vekili seçilmişti. Meclis içerisinde yapılan seçim ve kura işlemlerinin ardından Başkan Vekilliği koltuğuna AK Partili meclis üyesi Aydın Pehlivan oturmuştu.

Öte yandan; yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunan Aksoy, geçtiğimiz haftalarda ilk kez Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkmış ve mahkeme Aksoy’un adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmetmişti.

Tahliyenin ardından gözler Aksoy’un başkanlık görevine dönüp dönmeyeceğine ve konuya ilişkin atılacak adımlara çevrilmişti.

Duruşmanın ardından konuya ilişkin açıklama yapan Aksoy’un avukatı Bilge Özer, Aksoy’un göreve iadesi için İçişlerine başvuruda bulunacaklarını söylemişti.

Konuya ilişkin son durum hakkında bilgi veren Özer, henüz bir başvuruda bulunmadıklarını, başvurunun bu hafta içerisinde yapılacağını söyledi.

Bakanlığın ilgili konuyla ilgili en geç 60 gün içerisinde geri dönüş yapması gerektiğinin altını çizen Özer, olumlu yanıt beklediklerini ifade etti ve “Olumlu cevap vermek zorundalar. Çünkü Türkiye’deki bu tür davaların hepsinde belediye başkanları hepsi görevine geri döndürülmüşler. Bir yandan da davaları devam ediyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.