Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,280
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksoy’un eşinden ‘tahliye’ kararı yorumu: Göreve döneceğine inanıyorum

Aksoy’un eşinden ‘tahliye’ kararı yorumu: Göreve döneceğine inanıyorum

Menemen Belediye Başkanı görevindeyken hakkında çıkan “zimmet ve irtikap” iddialarıyla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca da görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. İfadesini veren Aksoy hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. Aksoy’un tahliye kararının ardından ilk açıklamayı yapan eşi Dilek Aksoy ise adaletin yerini bulduğunu söyledi ve "Tekrar göreve döneceğine inanıyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2021 - 21:11

TENZiLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- Geçen yıl Kasım ayında hakkında çıkan “zimmet ve irtikap” iddialarıyla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün ilk defa hakim karşısına çıktı.

Duruşma Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09:00‘da başladı. Davanın ilk duruşmasında sanık olarak çağrılan ve duruşmaya katılan isimler arasında Aksoy’un yanı sıra tutuksuz yargılanan Muhasebe Müdürü Nagihan Karca, tutuklu yargılanan Satın Alma Müdürü Teoman Tuna ve İYİ Parti Karabağlar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tarkan Fikret Çalık duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmaya Aksoy, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Yaklaşık 12 saat süren duruşmada davada adı geçen 15 sanığın ifadesi alınırken Aksoy, 20. sırada ifade verdi. 

TCK’nın 247. Maddesine göre; “zimmet” suçlamasından yargılanan Aksoy hakkında, Menemen Belediyesi'ne ait Fen İşleri Koyundere Şantiyesi’nde bulunan belediyeye ait hurdaların usulsüz bir şekilde satışını yaparak zimmet suçunu işledikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Aksoy’un 5 yıldan 12 yıla hapsi istenmişti.

Aksoy'un hakkında hazırlanan ve Şubat ayında kabul edilen fezlekede “hurdalık” konusunun üzerinde durulurken ifade de Aksoy’a konuya ilişkin sorular yöneltildi. Aksoy, ifadesinde her şeyin hukuka uygun olduğunun altını çizerken hurdalıkların şatışı konusunda talimatı olmadığını söylemişti. 

Yaklaşık 12 saat süren duruşmada, ifadeleri ve avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, Aksoy’un da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 25 sanık hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.
Tahliye kararının ardından ise Aksoy’un eşi Dilek Aksoy ve avukatı Bilge Özer’den ilk yorum geldi. 

GÖREVE DÖNECEĞİNE İNANIYORUM

Duruşma sonrası konuşan Dilek Aksoy ise, "Mutluyum, adalet yerini buldu. Sonunda adalet yerini buldu, şimdi eşimi almak için gideceğiz. Eşimin her zaman yanındayım. Tekrar göreve döneceğine inanıyorum" dedi.

ASIL SÜREÇ BUNDAN SONRA BAŞLIYOR

Tahliye kararını değerlendiren  Serdar Aksoy'un avukatı Bilge Özer, "Bütün meslektaşlarımız büyük emek sarf ettiler, yazdı çizdik. Dilekçelerimiz sonunda okudular, gerçek bir hukukçu gibi karar verdiler. Anlattıklarımızı dinledirler, uzun uzun dinlediler, sözlerimizi kesmediler, onlarında zaman zaman müdahaleleri oldu ancak haklı müdahalelerdi. Mahkeme bundan sonra da devam edecek. Asıl olay bundan sonra olacak. Çünkü bu tezgahı  kuran kişiler gelip tanık olarak dinlendikleri zaman onların hangi düşüncelere hizmet etiklerini, neler yaptıklarını ortaya koyacağız. Yani Ali Kamalı'nın neler yaptığını, Gazeteciyim diye Ulvi'nin neler yaptığını, nasıl olduğunu, 550 metrekarenin 106 TL'ye nasıl kiralandığını sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.