Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksoy'un yargılandığı davada mahkemeden kritik karar

Aksoy'un yargılandığı davada mahkemeden kritik karar

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında mahkeme heyeti, Aksoy ve diğer sanıklar için verilen adli kontrol şartını kaldırdı. Aksoy duruşmanın ardından yaptığı açıklamada “Adli kontrol şartının kalkmasıyla göreve iade edilmemizle ilgili bir sorun kalmamıştır. Yakında görevimizin başına gümbür gümbür geçeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 16:17

EGEPOSTASI – Menemen'de yürütülen soruşturma kapsamında 'rüşvet ve irtikap' suçlarından 2020 yılının Kasım ayında tutuklanarak cezaevine konulan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan, geçtiğimiz Temmuz ayında da cezaevinden tahliye edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da dahil olduğu sanıkların, ‘zimmet ve irtikap’ suçları ile yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, bugün gerçekleştirildi.

ADLİ KONTROL ŞARTI KALKTI

Karşıyaka Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkemeden kritik bir karar çıktı. Tanık ve sanıklar ile taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme, tutuksuz yargılanan Aksoy ve tüm sanıklar için daha önce verilen “adli kontrol şartı” kararını kaldırdı.

AKSOY: GÜMBÜR GÜMBÜR GEÇECEĞİZ

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Serdar Aksoy, yeniden göreve iade edilmesinin önünde hiç bir engel kalmadığını belirtti. Aksoy, “Bugün güzel bir sonuç aldık. Her şey ortaya çıkmış oldu. Adli kontrol kaldırıldı. Adli kontrol bizim göreve iademiz önünde engeldi. Adli kontrolün kalkması ile bizim göreve iademiz konusunda hiçbir engel kalmamıştır. Sayılı günler sonra görevimizin başına gümbür gümbür geçeceğiz inşallah. Bu sürede bize destek veren AK Partili, CHP’li tüm vicdan sahibi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu davanın ne olduğunu herkes bugün görmüştür. Milletin iradesi, Menemen halkının iradesi makamına geçecektir. Bizim beklediğimiz de budur. Milletin iradesine saygı gösterenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4'ÜNCÜ DURUŞMA NE ZAMAN?

Öte yandan davanın bir sonraki duruşması 13 Nisan'da görülecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.