Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksoy davasında ‘bilirkişi’ ertelemesi

Aksoy davasında ‘bilirkişi’ ertelemesi

Menemen Belediyesi'ne yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla 2020 yılında yürütülen soruşturmada tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün Karşıyaka Adliyesi’nde 6. kez hakim karşısına çıktı. Bir önceki duruşmada talep edilen bilirkişi raporu için bilirkişinin ek süre talep ettiği belirtildi ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Aksoy’un avukatı, bilirkişinin ek süre talep etme yetkisi olmadığını ifade ederken Aksoy da duruma tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 07.11.2022 - 15:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi'ne yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla 2020 yılında yürütülen soruşturmada tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün Karşıyaka Adliyesi’nde 6. kez hakim karşısına çıktı.

İlk duruşmada tahliye edilen Aksoy için mahkeme heyeti üçüncü duruşmada adli kontrol şartını kaldırmıştı. Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Serdar Aksoy, bazı sanıklar ile avukatları ve Menemen Belediyesi avukatları katıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU TALEP EDİLMİŞTİ

Gerçekleştirilen son duruşmada Menemen Belediyesi müdafi avukatı, bilirkişi raporundaki kamera kayıtlarının makine mühendisleri tarafından incelenmesine ve yeni bilirkişi incelemesi talep etmiş ve sanık avukatlarının itirazına rağmen davada yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verilmişti.

RAPOR HAZIRLANMADI

Öte yandan; duruşmada, Temmuz ayında görülen son duruşmanın ardından yeni bilirkişi raporu için 4 ay süre verilirken hazırlanması beklenen raporun hazırlanmadığı ve bilirkişinin 15 gün ek süre talep ettiği ifade edildi.

Dikkat çeken bir diğer husus ise yeni bilirkişi raporu için Türkiye Makine Mühendisleri Odası'ndan mühendislerin atanması talep edilmesine rağmen BMC’den 2 teknisyen atanması dikkat çekti.

Duruşmada konuşan Serdar Aksoy’un avukatı Bilge Özer, bilirkişinin dosya tesliminden 1 ay 24 gün sonra ek süre talep ettiğine ve ek süre talep etme yetkisi olmadığına dikkat çekti. Ek süreyle süreyle Aksoy’un mağduriyetinin uzayacağını belirten Özer, “Müvekkilim uzun süredir belediye başkanlığı yapmaktadır. Beraat ederse belediye başkanlığı süresi görevden alındığı süre kadar uzayacak mı? Hayır! Yargılamanın uzaması telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracaktır. Benim sizden ricam bir sonraki duruşma için 1 aydan az bir süre vermeniz olacaktır” dedi.

Sanık müdafinin sözlerini dinleyen mahkeme hakimi, duruşmayı 16 Ocak 2023 tarihine erteledi.

AKSOY’DAN ‘EK SÜRE’ TEPKİSİ

Duruşma sonrasında basın mensuplarına konuşan Serdar Aksoy, raporun bilerek geciktirildiğini ifade etti ve “Bilirkişi raporu kasten hazırlanmadığı kanaatindeyiz. Çünkü burada bir baskı olduğunu düşünüyoruz. 3 ay sonraya bilirkişi raporu gelecek. Bilirkişi cuma günü diyor ki ‘ek süre istiyorum’ diyor. O gün ayın 4’üydü, bugün ayın 7’si. Yani bunu bir hafta, 10 gün önceden demiyor. Son Cuma günü diyor ve davayı tekrar 2,5 ay sonraya atıyorlar. Bunun kasıtlı olduğunu biliyoruz. Açıkçası bunu da bekliyorduk. Suç istinatı yok, suç istinat edemiyorlar. O yüzden de uzatabildikleri kadar uzatacaklar. Milletin iradesini bu vesileyle gasp etmeye devam edecekler” dedi.

“TELAFİSİ İMKANSIZ BİR HAK TECAVÜZÜ OLUYOR”

Sürecin sonlanması için seçimlerin beklendiğini ifade eden Aksoy, “Süreç genel seçimlere doğru sonlanır. Belki önümüzdeki ocak ayında mütalaa verilebilineceğini düşünüyoruz. Bizim tek beklentimiz davadan düşmek. Çünkü Menemen Belediyesi’nin göndermiş olduğu ‘zimmet yok’ yazısı var. Biz zimmet nedeniyle cezaevine girmiştik ama belediyeden gelen yazıda ‘zimmet yok’ deniyor. Göreve dönememen için hukuken hiçbir sebep yok. Bu telafisi imkansız bir hak tecavüzü oluyor. Bunun hukuksal adı bu” diye konuştu.

“SÜREÇTE ÇOK AÇIK BİR AKSAMA VAR”

Bilirkişi için mühendis talep edilirken teknisyen atanmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Aksoy, “Bilirkişiler mühendis ama BMC’den. BMC hakkında internette araştırma yaptığınız vakit neler göreceğiniz bellidir. Handikapları bellidir. Bize Mühendisler Odası’ndan bilirkişi tayini yapılacak denmişti ama Mühendisler Odası’ndan değil, iki tane BMC teknikeri atandı. Cuma günü de biz bunu ‘yetiştiremedik’ diyorlar. İşin ilginç tarafı da şu; bundan önceki mahkeme Temmuz ayındaydı. 2 ay sonra bilirkişi tayin ediliyor. Süreçte çok açık bir aksama ve hak ihlali var” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.