Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdeniz'de Onur Operasyonu! İçişleri'nden açıklama

Akdeniz'de Onur Operasyonu! İçişleri'nden açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İskenderun açıklarında yapılan uyuşturucu operasyonu hakkında bilgi verdi. Ersoy, "Dün yapılan operasyonda Akdeniz'de faaliyete başlanmış, toplam 135 personel görevlendirilmiştir" dedi

  • Ege Postası
  • 18.05.2021 - 11:52

Suriye açıklarında, uluslararası sularda 1 ton 71 kilo eroin ele geçirilmişti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Akdeniz'de düzenlenen "Onur Operasyonu" hakkında basın toplantısı düzenledi.

Ersoy, "Dün yaptığımız Onur Operasyonu bizim yaptığımız ilk operasyon değil. 2017 yılında yapılan operasyonda 1 ton 71 kilo eroin ele geçirilmişti. Dün yapılan operasyonda Akdeniz'de faaliyete başlanmış, toplam 135 personel görevlendirilmiştir. 4 şüpheli etkisiz hale getirilmiş, çuvallarında içindeki yaklaşık 1,5 ton esrar maddesine el konulmuştur" dedi.

DENİZE ATMIŞLAR

Türk güvenlik güçlerinin, uluslararası sularda Suriye açıklarında düzenlediği operasyonda ele geçirilen 1,5 tonun üzerinde esrar, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığında sergilendi. ‘Onur’ adı verilen operasyonda, uyuşturucu kaçakçılarının, yakalanmamak için 1,5 ton uyuşturucuyu denize attıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik, Emniyet, Narkotik-Havacılık İHA-Özel Harekat birimlerince, Suriye açıklarında, uluslararası sularda Türkiye'ye uyuşturucu getirilen bir balıkçı teknesine operasyon düzenlendi. 135 personel ve narkotik köpeği Anka’nın katıldığı ‘Onur Operasyonu’, dün sabah saat 09.00'da uluslararası sularda gerçekleşti.

Türk güvenlik birimleri, Suriye’den denize açılan Çat adlı balıkçı teknesini 18 saat süreyle takibe aldı. Türk güvenlik birimleri daha sonra balıkçı teknesine operasyon düzenledi. Güvenlik birimlerini fark edince kaçmaya çalışan uyuşturucu kaçakçılarının, bu sırada teknede balyalar halinde bulunan 1,5 ton uyuşturucuyu denize attıkları öğrenildi.

Güvenlik birimleri, tekneyi ve içindeki Suriye uyruklu 4 kişiyi yakalayarak gözaltına alırken, denize atılan uyuşturucu da Sahil Güvenlik ekiplerince çıkarıldı.

UYUŞTURUCU MERSİN'E GETİRİLDİ

Ele geçirilen 1,5 ton uyuşturucu TCSG Yaşam adlı Sahil Güvenlik botuyla Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına getirilerek sergilendi.

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, burada yaptığı açıklamada, dünya gençliğini ve Türk gençliğini tehdit eden uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek de operasyona katılan tüm ekiplerle birlikte Akdeniz’de kendilerine emanet edilen sahada görev yaptıklarını belirterek, “Özellikle uzun süren bu takip sonucunda, bizlerden keskin gözünü esirgemeyen İHA dairesinin değerli pilotları, gerek dağda gerek şehirde kendisini kanıtlamış Özel Harekatın denizde de kendini kanıtlayan değerli ekibiyle çok güzel bir operasyon icra ettik. Geçmişte de bu denizlerde hüküm süren Türk denizciliği şu anda da hüküm sürmekte ve tarih bizi çağırıyor. Biz, bundan sonra da bu denizlerde 7/24 görev yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.