Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akar: Teröristlerin sığınaklarını başlarına yıktık

Akar: Teröristlerin sığınaklarını başlarına yıktık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde başlatılan Pençe-Kartal-2 harekatına ilişkin önemli mesajlar verdi. Kars'ta devam eden Kış-2021 tatbikatında konuşan Akar, Doğu Akdeniz'de gerilim yaşanan Atina yönetimine de "Tehdit dili kullanmayın" uyarısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 11.02.2021 - 17:54

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kars'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kış tatbikatında konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'na ilişkin, "Bunun amacı, teröristlerin barınaklarını, sığınaklarını başlarına yıktık, yeni baştan birtakım yerlerde toparlanmaya çalışan teröristleri de orada etkisiz hale getirmek suretiyle bölgenin güvenliğini sağlamak" dedi.

Akar, Kış 2021 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'ndeki konuşmasında, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevinin karada, denizde, havada Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği, bağımsızlığı başta olmak üzere tüm hak, alaka ve menfaatlerinin korunması olduğunu belirten Akar, "Kutsal vatan topraklarımızın savunulması, 83 milyon vatandaşımızın güvenliğinin sağlanması, bekamız için yapmamız gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başta FETÖ, PKK/YPG, DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütleri, tehdit ve tehlikelere karşı mücadelenin aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Akar, bu mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Gerek yurt içi gerekse sınır ötesinde terörle mücadelenin sürdüğünü ifade eden Akar, Irak'ın kuzeyinde devam eden harekatlara ilişkin şunları kaydetti:

"İnşallah terör belasından hem ülkemizi hem de Iraklı kardeşlerimizi kurtaracağız. Bu konudaki çalışmalarımız artan bir şiddet ve tempoda devam etmektedir. Son aldığımız istihbari bilgiler çerçevesinde, oradaki teröristlerin varlığının devam ettiğini, belirli yerlerde toplandıklarını ve bir saldırı hazırlığı içinde oldukları yönünde istihbarat edinilmesinin ardından dün saat 02.55’ten itibaren Hava Kuvvetlerimizin harekatıyla birlikte Kara Kuvvetlerimizin müştereken yaptığı yeni bir operasyon, “Pençe Kartal-2 Harekatı” başladı. Şu anda devam ediyor. Bunun amacı, teröristlerin barınaklarını, sığınaklarını başlarına yıktık, yeni baştan birtakım yerlerde toparlanmaya çalışan teröristleri de orada etkisiz hale getirmek suretiyle bölgenin güvenliğini sağlamak.”

"IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ'' 

Ülkenin, sınırların ve vatandaşların güvenliği için mücadelenin devam ettiğini belirten Akar, “Pençe Kartal-2 Harekatı'nı da dost ve müttefiklerimizle koordine etmiş bulunuyoruz. Onlarla koordineli bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine saygılıyız. Bizim hiçbir şekilde hiçbir komşumuzun topraklarıyla ilgili hak ve alakalarını çiğnemek gibi bir düşüncemiz asla söz konusu değil. Bizim yapmaya çalıştığımız şey sınırlarımızın, halkımızın güvenliği, hak, alaka ve menfaatlerimizin korunması. Bu çerçevede bütün faaliyetlerimizin değerlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

NATO ile Irak’ta birtakım çalışmaların da yapıldığını anımsatan Akar, "Biz bu manada Irak ile olan ilişkilerimizi daha da pekiştirmek, geliştirmek, NATO konusundaki her türlü bilgi ve tecrübelerimizi de paylaşmak suretiyle Irak Silahlı Kuvvetlerinin daha etkin bir hale gelmesi konusunda bize düşen ne varsa iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde bunları da yapmaya hazırız. Bu konuda ortak eğitim ve tatbikatlar yapılabilir. Ayrıca savunma sanayi, temin, tedarik bakımından alınacak ilave tedbirleri de kendileriyle görüştük, görüşmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

''TEHDİT DİLİNDEN VAZGEÇİN''

Akar'da Doğu Akdeniz'de gerilim yaşanan Atina yönetimine de seslendi. "Yunanistan'ın gerilimden uzak durması, tehdit dilinden vazgeçmesi, bununla bir yere varamadıklarını görmesi lazım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.