Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aile Hekimliği Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe tepki

Aile Hekimliği Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe tepki

Sağlık meslek örgütleri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), yönetmelikte yapılan değişikliği, “Hastalarımıza zaman ayırmamızı istemeyen, performans ile ‘daha çok hasta’ dayatmasını körükleyen, özlük haklarımızı iyileştirmeyen düzenlemeler ne hekimler ne sağlık çalışanları ne de toplum yararınadır” diye değerlendirdi. Ankara Tabip Odası ise “Ceza yönetmeliği eki mahiyetindeki bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 25.08.2022 - 14:59

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına yapılacak taban ek ödemesi ve teşvik ödemelerini düzenleyen yönetmelik değişikliğine sağlık meslek örgütlerinden tepki geldi.

“ÖZLÜK HAKLARIMIZI İYİLEŞTİRMEYEN DÜZENLEMELER NE HEKİMLER NE SAĞLIK ÇALIŞANLARI NE DE TOPLUM YARARINADIR”

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği’nde de hiç şaşırtmadı. Hastalarımıza zaman ayırmamızı istemeyen, performans ile ‘daha çok hasta’ dayatmasını körükleyen, özlük haklarımızı iyileştirmeyen düzenlemeler ne hekimler ne sağlık çalışanları ne de toplum yararınadır” denildi.

“HASTALARIMIZA YETERLİ ZAMAN AYIRACAĞIMIZ KORUYUCU HEKİMLİĞİ ÖNCELEYEN BİR SAĞLIK SİSTEMİNİ SAVUNUYORUZ”

Ankara Tabip Odası’nın sosyal medya hesabında yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Ceza puanlarıyla güvencesiz çalışma ortamını dayatan, birinci basamak sağlık hizmetlerini poliklinik hizmetlerine indirgeyen, aile hekimini bir hastasına ortalama 6 dakika vakit ayırmak zorunda bırakan, sağlık emekçileri arasındaki çalışma barışını bozan ceza yönetmeliği eki mahiyetindeki bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Hastalarımıza yeterli zaman ayıracağımız koruyucu hekimliği önceleyen bir sağlık sistemini savunuyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.