Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aile hekimleri İzmir'de iş bıraktı!

Aile hekimleri İzmir'de iş bıraktı!

İzmir’de aile hekimleri, çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi, Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi için başlattıkları iş bırakma eylemini üçüncü günde de sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' olarak açıkladığı kararlara tepki gösteren aile hekimleri, "Bu kararlar taleplerimizi karşılamıyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Etkin bir Sağlıkta Şiddet Yasası çıkana, Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği geri çekiline, ücretler düzelene kadar mücadeleye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 16.03.2022 - 17:43

İzmir Konak'taki İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan aile hekimleri, "Kararlıyız, hakkımız, halkımız, geleceğimiz için buradayız" yazılı pankart açıp "Bakan istifa", "Direne direne kazanacağız", "Ceza ile yönetme, sabrımızı tüketme", "Şiddet varsa biz yokuz" sloganları attı.

‘MÜJDE' AÇIKLAMASINA YANIT VERDİLER

AKP hükümetine tepki gösteren aile hekimleri adına basın açıklamasını İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Muhteber Çolak yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'müjde' olarak açıklanan kararlara dikkat çekilen açıklama şöyle:

"Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği'nin kabul edilemez olduğunu belirttik. 16-27 Ağustos’ta iki gün grev yaptık. Eylül ayında Ankara’da miting yaptık. Ekim ayında İstanbul'da iş bırakma eylemi yaptık. 4 Aralık’ta İzmir’de miting yaptık. 15 Aralık’ta grev yaptık. 8 Şubat tarihinde grev yaptık. 17-18 Şubat’ta iki gün grev yaptık. 14-15-16 Mart’ta grev yapacağımızı açıkladık. Bundan beş gün önce ülkenin en üst makamından hekimlere yönelik çok üzücü ve gerçeklikle örtüşmeyen bir açıklama geldi. “Bu devlet onları okuttu, giderlerse gitsinler. Biz de asistan ve yeni mezun hekimlerle devam ederiz" denildi. Sonra 14 Mart'ta sağlık çalışanlarına müjde verileceği söylendi. 'Aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapacağız' denildi. Döner sermaye sabitini maaşa eklemek hastanelerde çalışan hekime zam anlamına gelmiyor. Hemşire arkadaşlar için '3600 ek gösterge çıkaracağız' denildi. Ama diğer meslek gruplarının ek göstergeleri de düzenlenecek mi bilmiyoruz. Bu açıklamalar, taleplerimizi karşılamıyor.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Şiddeti önlemek için çok net bir tutum alınması gerekiyor. Asla tolerans gösterilmemesi gerekiyor. Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılması gerekiyor. Yönetmelik bizler için sürekli tehdit unsuru olarak duruyor. Ceza komisyonları ortada duruyor. Negatif performans, normal bir uygulamaymış gibi gündeme bile alınmıyor. Kiralara, elektriğe, doğal gaza gelen zamlar ortada. Temizlikten tıbbi sarf malzemelerine gelen zamlar ve asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte ASM'leri yönetmek artık çok zor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Mesleki onurumuzu korumak için mücadeleye devam ediyoruz. Etkin bir Sağlıkta Şiddet Yasası çıkana, Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği geri çekiline, ücretler düzelene kadar mücadeleye devam edeceğiz."

"İSTİFA MEKTUBU OLMALIYDI"

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı da şunları söyledi:

"Haklarımız için alanlardayız. G(ö)rev etkinliklerimiz sonrasında yönetim de kayıtsız kalamadı. Önce bir mektup yolladılar. Bu mektubun bize değil, aslında bir istifa mektubu olmasını beklerdik. Bu eylemler sonrasında birtakım vaatler, cek caklarla gönlümüzü almaya çalışan, eylemi kırmaya çalışan açıklamalar oldu. Bu boş vaatlerin bir işe yaramadığını gördük. Taleplerimizi alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız." (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.