Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adliye önünde ‘Savunma Mitingi’

Adliye önünde ‘Savunma Mitingi’

AK Parti, çoklu baro sistemini hayata geçirmek için hazırladığı düzenlemeyi bugün TBMM'ye sundu. Barolar teklife karşı seslerini adliye önlerinde duyurdu. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun, “Savunma Mitingi” çağrısı üzerine binlerce avukat bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda toplandı. Durakoğlu meydanda yaptığı konuşmada siyaset yapmakla suçlandıklarını söyleyerek, “Bunca siyasetçi her akşam hukuk konuşuyor. Ama hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar. Konuşacağız sonuna kadar konuşacağız” dedi. Öte yandan 3 Temmuz'da Ankara'da yapılacak miting için tüm avukatlara da çağrı yapıldı. Abone ol

  • Ege Postası
  • 30.06.2020 - 13:57

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar "çoklu baro düzenlemesi"ni protesto etti.

Avukatlık yasası ve baroların yapısına ilişkin yapılması beklenen değişikliği protesto etmek için İstanbul Barosu “Savunma Mitingi” düzenledi. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili meslektaşlarım, ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz avukatız bunu anlatabilmemiz gerekiyor” demişti.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KAPATILDI

“Sizi çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum” diyen Durakoğlu’nun çağrısı üzerine binlerde avukat bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda buluştu.

Polis ise miting için sabahın erken saatlerinde adliye içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Mitingin yapılacağı meydan bariyerlerle kapatılıp, giriş ve çıkışlar kapatıldı.

POLİSTEN SOSYAL MESAFE UYARISI

Saat 12.00 itibariyle avukatlar adliye içinde toplanmaya başladı. Burada, “Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz” şeklinde slogan atan avukatlar alkışlarla meydana yürüdü.

Bu sırada polis sık sık, “Çağlayan meydanındaki gruba sesleniyorum. Covid-19 salgını devam ediyor. Lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim” şeklinde anons yaptı.

BARİYERLER KADEMELİ KALDIRILDI

Alkışlar ve sloganlar eşliğinde meydana yürüyen avuktlar burada da, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, Hak, hukuk, adalet”, “Savunma susmadı susmayacak” ve “Direne direne kazanacağız” şeklinde sloganlar atmaya devam etti.

Güvenlik tedbirleri kapsamında meydanın bir kısmının bariyerlerle kapatılması sebebiyle yüzlerce avukat meydana giremedi. İ

stanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun araya girip polislerle konuşmasının ardından bariyerler kademeli olarak genişletildi. Ancak buna rağmen yüzlerce avukat yine de meydana giremedi.

MESLEK ÖRGÜTLERİ DESTEK VERDİ

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu meydanda avukatlara yaptığı açıklamada gelen avukat gruplarının dışında, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Veterinerler Odası, TMMOB, İstanbul Diş Hekimleri Odası’nın da kendilerine destek için meydanda olduklarını söyleyerek, “Bu kadar çok örgüt bu kadar çok görüş demektir. Bütün görüşler burada. Bu toplantı politik değildir. Bütün görüşlerin ortak haykırışıdır” dedi.

“HAKİM VE SAVCI MÜLAKATINI KONUŞALIM”

80 baro başkanı ile birlikte iki kez deklarasyon yayınlayıp 2 kez imza topladıklarını anlatan Durakoğlu, “Çekin bu teklifi, ‘gelin konuşalım, ikna edelim, ikna olalım’ dedik. ‘Bunları değil, bizim sorunlarımızı konuşalım, onları yasalaştıralım’ dedik” diye konuştu

“Bizim devasa sorunlarımız var” diyen Durakoğlu, “Daha şu kapıdan girince başlıyor sorunlar. Stajyer stajını yapamıyor. Çalışsa, dava kazanması yasak. Aç mı kalsın. Bunu konuşalım. Gelin konuşalım, 14 bin hakim-savcı aldınız 4 yıl içinde şu mülakatı konuşalım. Sadece kamuoyuna mal olmuş davaları değil, hiç konuşulmamışları konuşalım” dedi.

“SİYASETÇİLER HER AKŞAM HUKUK KONUŞUYOR”

Eksiksiz ve firesiz 80 baro başkanının bir araya geldiğini anlatan Durakoğlu, şöyle devam etti;

* Siz siyaset yapıyorsunuz dediler. Bizimkisi siyaset değil Allah aşkına, siyaset yapmanın suç olduğu bir tek ülke söyler misiniz bana.

* Bunca siyasetçi her akşam hukuk konuşuyor. Ama hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar. Konuşacağız sonuna kadar konuşacağız.

* Ben insan hakları mücadelesi yaparım, benim işim bu. Bunları yaparsak hukuk devleti olacağız. Yaptırmazsan, engellersen, beni parçalarsan, susturursan, sindirirsen orası hukuk devleti olmaz. Ona hukuk devleti demiyorlar.

 “FETÖ İÇİN UYARMIŞTIK! ‘FETÖ DİYEMEZSİNİZ’ DEDİNİZ”

Avukat ve baroların susmayacağını söyleyen Durakoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

* 2010 referandumuydu, ‘yapmayın’ dedik. ‘Bunun çok ağır sonuçları olur’ dedik. ‘Yargıyı FETÖ’ye teslim ediyorsunuz’ dedik. ‘FETÖ diyemezsin’ dediler. ‘O bizim muhterem hoca efendimiz’ dediler.

* Ergenekon, Balyoz ürettiniz. ‘Türkiye bağısaklarını temizliyor’ dediniz. İşte o hakimlere ayar verdi İstanbul Barosu, üstelik yargıladınız bizi.

* O bizim bastığımız mahkemenin hakimlerinin bir kısmı içeride bir kısmı da yurt dışında kaçak. Biz bunu gördük ve ‘yapmayın’ dedik. Şimdide ‘yapmayın’ diyoruz.

Durakoğlu’nun konuşmasının ardından avuktlar miting sonra erdi.

ANKARA'DA MİTİNG

Öte yandan 3 Temmuz saat 14:00'te Büyük Savunma Mitingi yapılacağı bildirildi. Ankara'daki mitinge tüm avukatlar çağrıldı.

(Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.