Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
9 bakanlıktaki görevden alma ve atamalar yayınlandı

9 bakanlıktaki görevden alma ve atamalar yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çok sayıda bürokratı görevden alarak yerlerine yeni atamalar yaptı. kısma süre önce Başkanı değişen Et ve Süt Kurumu’nun Yönetim Kurulu üyelerinden üç kişi de görevden alındı.

  • Ege Postası
  • 27.04.2022 - 08:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan karara göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik Yıldırım görevden alınırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 12 müfettiş atandı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu üyeleri Zekeriya Erdurmuş ve Hasan Hüseyin Aydemir, Sezai Aydın görevlerinden alındı. Sezai Aydın’ın yerine ise Mehmet Ali Köse atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Başmüfettişliklerine 7 başmüfettiş atanırken, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Mehmet Aydın getirildi. Aydın bu göreve 26 Mart’ta vekaleten atanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise müfettişler Mustafa Güler, Fidan Ahmet Paksoy, Canan Çalışkan, Ali kozan, Ahmet Çelik, Turhan Yaşar Alpkılıç ve Mehmet Melih Arslan atandı. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDA YAPILAN ATAMALAR

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Başkontrolörlüklerine; Harun Gürer, İsmail Halıcı, Semih Şahin ve Turgut Sayılır, Hazine Kontrolörlüğüne ise Fatih Yetişen getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Başmüfettişliklerine 36 başmüfettiş, Vergi Müfettişliğine 9 müfettiş atandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA YAPILAN ATAMALAR RESMİ OLARAK DUYURULDU 

Milli Eğitim Bakanlığı Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın yerine KKTC Eğitim Müşavirliği görevlerinde bulunan Harun Fatsa’nın ataması da resmi olarak yapıldı. Turan Akpınar 8 ay önce görevden alınmıştı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise 22 Ocak’ta görevinden alınmış yerine Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Murat Küçükali atanmıştı. Karar resmi olarak bugün duyuruldu.

Eskişehir'de ortaokul müdürü Mustafa Kartaler’in 10 öğrenciyi istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle tutuklanmasının ardından görevden alınan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın durumu da resmi olarak duyuruldu.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz’ın da görevden alınması bugün resmi olarak duyuruldu. Ömer Yılmaz, 14 Haziran’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kendi kararı ve bakanlığın onayı ile görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Yerine Erhan Baydur atandı.

25 Şubat’ta Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen'in ayrılması sonrası yerine getirilen İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı’nın ataması da resmi olarak yapıldı.

16 Mart’ta Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Mehmet Türkmen’in de ataması yapıldı. Türkmen daha önce Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevindeydi.

4 Şubat’ta Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Mehmet Yiğit’in kararnamesi de yayınlandı.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ayhan Teltik, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Murat Demir, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Mehmet Polat ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun daha önceden yapılan atamaları bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

TİCARET BAKANLIĞI

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğüne Mehmet Ali Kılıçkaya, İthalat Genel Müdürlüğüne Mehmet Azgın, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğüne Emre Orhan Öztelli, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğüne Hakkı Karabölük, Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğüne Oğuzhan Şatıroğlu, Strateji Geliştirme Başkanlığına Süleyman Alıcı, Ticaret Müfettişliğine 3 müfettiş getirildi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Naci Kaya ile IV. Bölge Müdürü Yusuf Taşkan görevden alındı. Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcılığına Burak Okçu, Denizcilik Genel Müdür Yardımcılığına Zafer Aslan, 5. Bölge Müdürlüğüne Buğrahan Çakmak, DLH Marmaray (İstanbul) Bölge Müdürlüğüne Gökhan Taş atandı. Başmüfettişliklerine ise 9 başmüfettiş atandı.

Diğer atamalar şöyle:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığına İrfan Keskin getirildi.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Başmüfettişliklerine 12 başmüfettiş atandı.

-Nükleer Düzenleme Kurulu İkinci Başkanlığına İsmail Hakkı Arıkan getirilirken, üyeliğine de Memduh Fatih Çınar atandı.

-Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Soner Korkmaz görevden alındı, yerine Hasan Kaymak atandı.

-Gençlik ve Spor Bakanlığı Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Abdullah Ayar getirildi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.