Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
81 ilde 19 Mayıs için İstiklal Marşı okundu

81 ilde 19 Mayıs için İstiklal Marşı okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin her yerinde vatandaşlar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için saat 19.19'da evlerinin balkonu ve kapı önlerine çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu. İzmir'de de vatandaşlar 19 Mayıs'ı, saatler 19.19'u gösterdiğinde İstiklal Marşı okuyarak kutladı.

  • Ege Postası
  • 19.05.2021 - 20:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı çağrı üzerine vatandaşlar, saat 19.19'da Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda balkonlara ve pencerelere çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

ERDOĞAN DA KATILDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt genelinde saat 19.19’da düzenlenen İstiklal Marşı okuma etkinliğine Çankaya Köşkü’nden katıldı.

Erdoğan, beraberinde gençlerle birlikte saatler 19.19’u gösterdiğinde İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu.

İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Buca ilçesinde bulunan Yasin Börü Gençlik Merkezinde tören düzenlendi.

Törene katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici ve törene katılan gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstiklal Marşı'nın seslendirdi.

Köşger, törende yaptığı konuşmada gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

19 Mayıs tarihinin önemine değinen Köşger, şunları kaydetti:

"Düşmanı denize döktüğümüz İzmir'deyiz. İzmir kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir. O yüzden İzmirliler istiklalinde bağımsızlığında, vatanında, bayrağında, egemenliğinde ne demek olduğunu çok iyi bilirler. 19 Mayıs bu anlamda Atatürk'ün ülkemizin istikbalini, emanet ettiği gençlere bayram olarak tebliğ ettiği bir gündür. Biz bu toprakları vatan yaparken çok kan döktük çok emek harcadık. Şimdi terimizle sulayarak bu ülkeyi, imar etme zamanıdır."

Öte yandan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Alsancak Gar’da sergilenen tarihi Atatürk Vagonu düzenlenen fotoğraf sergisi ile ziyaretçilerini ağırladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.