Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5 yaşındaki çocuğuna istismardan tutuklanan baba şartlı tahliye edildi

5 yaşındaki çocuğuna istismardan tutuklanan baba şartlı tahliye edildi

İzmir'de 5 yaşındaki çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan baba Refik Yakıt şartlı tahliye edildi.

  • Ege Postası
  • 29.07.2021 - 18:37

İzmir'de 5 yaşındaki çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Haziran ayında tutuklanan AK Parti Selçuk eski Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt şartlı tahliye edildi.

Çocuğun ve annenin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Yakıt'ın hiçbir gerekçe sunulmadan tahliye edildiğini belirterek karara tepki gösterdi.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "İzmir’de 5 yaşındaki çocuğunu istismar eden AK Parti eski Selçuk Gençlik Kolları Başkanı #RefikYakıt yurtdışı yasağı ile hiçbir gerekçe gösterilmeden şartlı tahliye edildi. Sonraki duruşma 28 Eylül’de.Tutuklanması için çok gayret göstermiştik. Vazgeçecek değiliz, yine gösteririz" denildi.

Öte yandan iğrenç olay patlak verdikten sonra Refik Yakıt, AK Parti'den ihraç edilmişti.

Ne olmuştu?

İzmir’de babası tarafından cinsel istismara uğradığı yönünde hakkında uzman psikolog raporu bulunan 5 yaşındaki çocuk ile 3 yaşındaki kardeşinin velayeti mahkemece babaya verilmişti.

Anne ise çocuklarını yanına alarak şehir değiştirmek ve babadan çocuklarını gizlemek zorunda kalmıştı.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği annenin davasını üstlenmiş ve dernek avukatlarının mücadelesi sonucu Refik Yakıt hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Yakıt, Haziran ayında İzmir’de yakalanarak tutuklanmıştı. Çocukların velayeti de anneye verilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.