Dolar 32,3363
%0.17
Euro 35,1823
%0
Altın 2.245,710
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
3 çocuk annesine şiddet uygulayan koca tutuklandı

3 çocuk annesine şiddet uygulayan koca tutuklandı

İzmir Seferihisar'da Irmak Kıvrak Tayoğlu, boşanma aşamasında olduğu Murat Tayoğlu tarafından şiddete uğradı. Bel kemiğinde 3 kırık oluşan kadın, "Bu kişi şu an dışarıda. İlla ölmemiz mi lazım? İlla bıçaklanmam ya da silahla vurulmam mı lazım?" diyerek isyan etti. Olaydan 10 gün sonra gözaltına alınan Murat Tayoğlu, bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Ege Postası
  • 26.07.2021 - 09:14

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Irmak Kıvrak Tayoğlu, boşanma aşamasında olduğu Murat Tayoğlu tarafından 3 çocuğunun gözü önünde şiddete maruz bırakıldı.

Olay, geçen 16 Temmuz'da, Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun 3 çocuğuyla birlikte yaşadıkları Camikebir Mahallesi'ndeki sitenin bahçesinde meydana geldi.

Müteahhitlik yapan Murat Tayoğlu, boşanma aşamasında olduğu Irmak Kıvrak Tayoğlu'na, yaşadığı siteye giderek saldırdı. Sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, bahçede çocuklarıyla olan Irmak Kıvrak Tayoğlu'na doğru gelen Murat Tayoğlu'nun, yumruk ve tekme attığı ve kadının acı içinde yere yığıldığı görüldü.

Murat Tayoğlu, olay yerinden ayrılırken çağrılan ambulanstaki sağlık görevlileri Irmak Kıvrak Tayoğlu'na ilk müdahalesini yaparak hastaneye kaldırdı.

Görüntülerde, sitenin bahçesindeki bir komşunun bir şey yaşanmamış gibi davranarak çim sulamaya devam etmesi ise dikkatleri çekti.

Seferihisar Devlet Hastanesi'ne tedaviye alınan Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun bel kemiğinde 3 kırık, vücudunun çeşitli yerlerinde darbeye bağlı morluklar olduğu belirlendi. Irmak Kıvrak Tayoğlu, aldığı sağlık raporuyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Irmak Kıvrak Tayoğlu, çocuklarının gözleri önünde yaşadığı şiddetin hem kendisini hem de çocuklarını derinden etkilediğini belirterek, "Saldırdığı sırada 'Çocuklarımı bana karşı dolduruyorsun' deyip, tehditler savurdu. Öyle bir şey olmadığını gayet iyi bilmesine rağmen, bunu yaptı. Amacı, benim çocuklarımı bırakıp evden gitmemi sağlamak" dedi.

'ESKİDEN GÖZALTINA ALINIRDI AMA ŞİMDİ GÖZALTI DİYE BİR ŞEY YOK'

Olayın ardından hem çocuklarının hem de kendisinin psikolojik ve fiziksel açıdan çöktüğünü dile getiren Irmak Kıvrak Tayoğlu, sadece kadınların değil hiçbir canlının böyle bir şeyi yaşamaması gerektiğini söyledi.

Üçüncü kez şiddete maruz bırakıldığını ifade eden Irmak Kıvrak Tayoğlu, "İlkinde darp raporu aldım, bir sonrakinde ise polise sığınmıştım. Bu olayı yapan kişi şu an dışarıda. Eskiden gözaltına alınırdı ama şimdi gözaltı diye bir şey yok. İlla ölmemiz mi lazım? İlla bıçaklanmam ya da silahla vurulmam mı lazım? Çocuklarım o günden beri korkudan uyuyamıyor" dedi.

'KİMİ BALKONDAN İZLEDİ KİMİ ÇİÇEK SULAMAYA DEVAM ETTİ'

Çevrede olaya şahit olan kişilerin duyarsız kalmasına tepki gösteren Irmak Kıvrak Tayoğlu, "Yumruklanıp yere düştüğüm sırada 'polisi arayın' diye bağırdım. Ama kimi balkondan izledi, kimi çiçek sulamaya devam etti. Hiç tepki göstermediler. Yere düştüğümde acıdan kalçamın kırıldığını düşündüm. Ben artık, 'Kalkamıyorum, lütfen ambulansı arayın. Kalçam kırıldı' diye bağırınca, ambulansı arayabildiler. Eskiden, böyle olaylara insanlar mahalle aralarında tepki verirdi, yapanlar da gözaltına alınırdı" diyerek isyan etmişti.

​Irmak Kıvrak Tayoğlu, rahat nefes alabilmek için yetkililerden yardım beklediğini de sözlerine eklemişti.

TUTUKLANDI

Darp raporu alan Irmak Kıvrak Tayoğlu savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olaydan 10 gün sonra gözaltına alınan Murat Tayoğlu, bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.  (DHA)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Seferihisar ilçesinde 16 Temmuz tarihinde mağdur I.K.T'nin, eşi M.T. tarafından yaralandığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli çıkarıldığı mahkemede 'eşe karşı nitelikli kasten yaralama' suçundan tutuklanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.