Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2 yıllık mücadele meyvelerini veriyor: Depremzedelere bir kredi müjdesi daha

2 yıllık mücadele meyvelerini veriyor: Depremzedelere bir kredi müjdesi daha

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği(İZDEDA)’nın yaklaşık 2 yıldır mücadelesini verdiği depremzede kreşi mücadelesi meyvesini vermeye devam ediyor. Daha önce faiz oranları konusunda mücadelelerinde olumlu sonuç alan depremzedelere bir müjde daha geldi. Resmi Gazetede yayımlanan kararla birlikte depremzedelere tanınan 400 bin liralık kredi hakkı 600 bin liraya çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 02.10.2022 - 12:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir 30 Ekim 2020 tarihinde 6.9 şiddetinde depremle sarsılmıştı. Depremde kent genelinde hafif, orta ve ağır olmak üzere toplamda 79 bin 272 bağımsız bölüm hasar alırken depremzedeler emsal artışı ve kredi mücadelesi başlamıştı.

Depremden yaklaşık bir yıl sonra emsal artışı mücadelesini kazanan depremlerin yaklaşık 2 yıldır süren kredi mücadelelerinde bir müjde daha yaşandı.

İLK ZAFER FAİZ ORANLARINDA

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği(İZDEDA), uzun süren görüşmelerin ardından depremzedeler tarafından kullanılacak kredi faizlerinde uygun koşullar için mücadele ederken geçtiğimiz aylarda 1.37 oranında faiz konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Ancak faiz oranları düşmesine rağmen artan inşaat maliyetleri depremzedelere tanınan kredinin 40 bin lirada kalması depremzedeler için yeni bir engel olurken bugün Resmi Gazetede yayımlanan kakrarla birlikte depremzedelerin kredi miktarları 600 bin liraya yükseltildi.

Yeni alınan kararlar birlikte 1,37'den 1,04’e düşen kredi faiz oranı da 0,77’ye kadar indi.

YILDIRIM SÖZ VERMİŞTİ

Öte yandan; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, geçtiğimiz ay İzmir’de yaptığı konuşmada,  "Uzun süredir devam eden bir sorun vardı. ‘Orta hasarlı binalar ne olacak?’ diye soruluyordu. Bunların yerinde veya belirlenen alanda yeniden yapılması konusunda uzun süreden beri depremzede derneği başkanı ve arkadaşları ile gayret gösterdi. Bu çalışmalar nihayet bir noktaya geldi. 2 bin civarında ağır hasarlı konutu olan depremzede hemşehrilerimizin binaları yapılacak. Bunlar için gerekli kredi imkanları sağlanacak. Uygun vadede, uygun şartlarda krediler verilecek. Hayırlı uğurlu olsun. Bunun müjdesini vermek istiyorum” demişti.

ÖZKAN’DAN İLK DEĞERLENDİRME

Karar sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, “Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız diye yola çıktık. Bir yolu daha açtık. Kentsel dönüşüm kredisi 600.000 tl ye destek oranını 0.60 puana çıkarmayı başardık. Ödemesiz şekilde oluştu. Hayırlı olması dileğimizle” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.