Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9865
%0.45
Altın 2.425,080
%0.08
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2. terörist, bombacının bankta otururken fotoğrafını çekip 'Hacı'ya göndermiş!

2. terörist, bombacının bankta otururken fotoğrafını çekip 'Hacı'ya göndermiş!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısını düzenleyen Ahlam Albashir (23) ifadesinde, bankta oturarak 40 dakika süreyle talimat gelmesini beklediğini, ardından da bombayı bırakıp kaçtığını söyledi. Bankta oturduğu sırada bir başka terör örgütü mensubunun Albashir’in fotoğrafını uzaktan çekerek “Hacı” kod adlı kişiye gönderdiği ve Albashir’e son talimatın telefonla bu kişi tarafından verildiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2022 - 20:35

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen pazar günü İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı terör saldırısı ile ilgili soruşturmayı sürdürürken, basını da bilgilendiriyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmeye göre, 13 Kasım Pazar günü, saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyerek İstiklal Caddesi'ne giren Ahlam Albashir, saat 15.30'da cadde üzerinde patlamanın olduğu banka oturdu. Albashir, 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi ve uzaklaşma talimatını bekledi.

Bu arada, bir bölücü terör örgütü PKK üyesi, Ahlam Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti. Söz konusu terörist, çektiği fotoğrafları Ahlam Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı PKK terör örgütünün sözde sorumlusu, talimatı verince de terörist Ahlam Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı.

Ahlam Albashir’in, yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan ön mülakatta yaşananları bu şekilde anlattığı bilgisi verildi.

BOMBALI SALDIRI EYLEMİNE YARDIM EDEN TERÖRİST SURİYE’DE YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir'e yardım ve yataklık eden Hüsam A.K. isimli örgüt mensubunun  Suriye Azez’de yakalandığını duyurdu.

mniyet tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“13.11.2022 günü saat: 16:13 sıralarında İlimiz Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırı eylemini gerçekleştiren şahıslarla aynı yerde kalan ve bahse konu örgüt mensubuna söz konusu eylemi gerçekleştirmesinde yardım/ yataklık eden HÜSAM A/K isimli örgüt mensubu Suriye Azez’de Emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.