Dolar 32,4452
%-0.13
Euro 34,7338
%-0.68
Altın 2.439,300
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1. sınıflar için ilk ders zili çaldı

1. sınıflar için ilk ders zili çaldı

Pandemi nedeniyle eğitim, yaklaşık 1,5 yıldır online olarak devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı 6 Eylül’de tüm kademelerde yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu. Öte yandan 6 Eylül öncesi ilk kez okula gidecek 1. sınıflar için ders zili bugün çaldı.  

  • Ege Postası
  • 01.09.2021 - 12:27

EGEPOSTASI- 6 Eylül’de okulların açılmasına karar verilmesinin ardından 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına başlayacak birinci sınıflar bugünden itibaren ders başı yaptı.

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de okullarda, pandemi kuralları çerçevesinde birinci sınıflar adaptasyon eğitimine başlarken velilerin hiçbiri içeri alınmadı ve bahçede heyecanla beklediler.

Karşıyaka Mustafa Kemal Mahallesi’nde Türkiye tarihinin en önemli günlerinden olan 30 Ağustos'ta hizmete açılan ve eğitime başlayan Fatma Neşe Kaya İlkokulu’nda öğrenciler yüz yüze eğitimlerinin ilk gününde heyecanla sınıflarına koştular.

Okulun ilk gününde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğretmenler, isimlerini tek tek okuyarak sıraya aldığı 1. sınıf öğrencilerine üzerinde Atatürk resmi olan balonlar hediye ettiler.

Öte yandan Okul Müdürü Yeşim Akar, okulun yapım sürecinde birtakım sıkıntılar yaşansa da okulun açılışını planladıkları gibi özel ve önemli bir tarihte gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Okulun fiziki imkanlarına yönelik de bilgi veren Müdür Akar, “Okulumuzda 32+5 derslik, 1 spor salonu, 1 çok amaçlı salon, 6 laboratuar, 1 kütüphane ve spor kompleksimiz var. ayrıca okul arazimizin yanında 6 dönümlük boş bir arazi var. İlerleyen dönemlerde oraya da yüzme havuzu, paten parkı, halı saha ve tenis kortlarını yapılacak” dedi.

Müdür Yeşim Akar, okulun yapım sürecinde katkılarından dolayı veli Ali Yıldız'a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.