Dolar 32,5901
%0.32
Euro 35,0379
%0.19
Altın 2.459,220
%0.94
Bist-100 9.879,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yaşamayın' diyerek üç engelliyi döven magandaya tahliye!

'Yaşamayın' diyerek üç engelliyi döven magandaya tahliye!

İstanbul'da Beykoz Engelliler Derneği'nde başkan ile iki engellinin sopayla dövülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan sanık tahliye oldu. Tanık olarak dinlenen bekçi, sanığın engellileri dövdüğünü ve "Yarımsınız, yaşamayın. Öldüreceğim sizi" dediğini söyledi. Sanık ise "Öldürmeye niyetim olsaydı bu fiilim devam ederdi'' diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 30.09.2021 - 18:05

İstanbul Beykoz'da engelli vatandaşları dövdüğü gerekçesiyle biri tutuklu iki sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Oğuzhan Arıcı ile tutuksuz sanık Musa Sezer katıldı. Duruşmada, müştekiler Beykoz Engelliler Derneği Başkanı Hasan Polat ile Volkan Gider'i temsilen avukatları da hazır bulundu.

TANIK DİNLENDİ: 'YARIMSINIZ, YAŞAMAYIN' ŞEKLİNDE SÖYLEMLERİNİ DUYDUM
Duruşmada tanık olarak dinlenilen bekçi S.H., olay günü Paşabahçe Polis Merkezi Amirliği'nde görevli olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Kargo araçlarından birine tekme atıldığı ihbarı üzerine olay yerine gittiğimizde Volkan Gider'in, sanık Oğuzhan Arıcı tarafından tokatlandığını gördüm. Sanığın hal ve hareketlerinden alkol ya da uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu fark ettim. Sanığı sakinleştirmeye çalışırken ben de yere düştüm. 'Yarımsınız, yaşamayın' şeklinde söylemlerini duydum. 'Öldüreceğim sizi' dediğini de duydum. Diğer sanık Musa Sezer, Oğuzhan Arıcı'yı bir yandan tutmaya, bir yandan da 'onu almayın beni alın' şeklinde söylemlerde bulunuyordu. Ayrı Oğuzhan Arıcı'yı zapt etmeye çalışırken diğer sanık beni de itip kakıyordu.''

"ÖLDÜRME NİYETİM OLSAYDI BU FİİLİM DEVAM EDERDİ"
Söz verilen sanık Oğuzhan Arıcı da, "Olayın üzerinden 3 ay gibi bir zaman geçmiştir. Küfür etmiş olabilirim. Ancak 'yarımsınız' diye bir şey söylemedim. Benim öldürmeye niyetim olsaydı, bu fiilim devam ederdi. Ben alkolün vermiş olduğu etki ile yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Taraflardan çok özür diliyorum'' dedi. Sanık Arıcı'nın avukatı Melike Gündoğdu da, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Müştekiler avukatı Elçin Cemre Şencan ise, sanığın kendinde olmadan öldürme saiki ile hareket ettiğinin tanık beyanı ile ispatlandığını vurgulayarak, "Sanık kendinde olmadığını beyan etmektedir. Burada herkesin duyduğu öldüreceği yönündeki tehditlerle, beraberinde gelen hakaretler sanığın öldürme kastı ile hareket ettiğini ve kasten öldürmeye teşebbüs ettiğini ortaya koymaktadır. Her iki sanığın da cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

TAHLİYE EDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Oğuzhan Arıcı'nın üzerine atılı suçların alt ve üst sınırları, tutuklulukta geçirdiği süre, tüm delillerin toplanmış olması, dosya kapsamına yansıyan yaralanmaların niteliklerini dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Dava dosyasının, tutukluluğa yönelik itiraz nedeniyle gönderildiği Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden fiziken dönmesinin ardından mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İSTENEN CEZA

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Oğuzhan Arıcı'nın 21 Haziran'da elindeki sopayla Beykoz Engelliler Derneği Başkanı Hasan Polat'ı yaraladığı, arkadaşlarını kurtarmak için yanına giden engelliler Osman Odabaş ve Volkan Gider'i de darbettiği anlatılıyor.

İddianamede, diğer sanık Musa Sezer'in de sanık Arıcı ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiği belirtilerek, Arıcı'nın, müştekileri darbederken hakarette bulunduğu, "Hepinizi öldüreceğim." diyerek tehdit ettiği, sanık Sezer'in de müştekilere yönelik hakaret içerikli sözler söylediği kaydediliyor.

İddianamede, tutuklu sanık Arıcı'nın "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından üçer kez 1 yıl 3 ay 15 günden 5 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

Diğer sanık Sezer'in de "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından üçer kez 9 aydan 3 yıl 6 aya kadar cezalandırılması iddianamede isteniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.