Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis yine karıştı! Oturuma ara verildi

Meclis yine karıştı! Oturuma ara verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti ile İYİ Partili milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Oturuma ara verildi.

  • Ege Postası
  • 09.12.2021 - 21:32

Meclis Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde üslup tartışması yaşandı. İYİ Parti grubunun konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Üsluba dikkat etmek gerekir, yanlış üslup doğru üslubun celladı” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Bizde herhangi bir üslup sorunu yok bizim içimiz yanıyor. Vatandaş fakirleşiyor. Sizin hiç kimseye verecek üslup dersiniz olamaz” diye karşılık verdi. Usta ve Turan’ın karşılıklı atışmasının ardından Genel Kurula ara verildi.

EL HAREKETİ YAPTI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın üslup uyarısına İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Beni mi kast ediyorsun?” diye laf attı.

Bu sırada AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Senden kazandığım tazminatı öde önce” karşılığını verdi. Bunun üzerine Yasin Öztürk’ün el ve ayak hareketi yapıp küfrettiği ileri sürüldü. Bu sözler üzerine AK Parti’li milletvekilleri İYİ Parti sıralarına yürüdü.

KADIN MİLLETVEKİLLERİ MASALARA VURDU

Genel Kurul’da bulunan AK Parti’li kadın milletvekilleri Oya Eronat, Sermin Balık, Jülide İskenderoğlu, Fatma Aksal ve Hülya Nergis, Yasin Öztürk’e bağırarak tepki gösterdi. Masalara vuran kadın milletvekilleri, Meclis’te temiz bir dil istediklerini belirterek el hareketleri ve küfürlerden rahatsız olduklarını belirtti. Kadın milletvekilleri İYİ Parti Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun yanına giderek Yasin Öztürk’ün kendilerinden özür dilemesini istedi.

2018 YILINDA KÜFÜRDEN CEZA ALMIŞTI

Öte yandan Yasin Öztürk, 2018 yılında TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde de o dönem AK Parti Milletvekili olan Mehmet Muş’a küfrettiği gerekçesiyle iki birleşim Genel Kurul’dan çıkarılma cezası aldı. DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.