Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB'den Türkiye'ye yaptırım mesajı

AB'den Türkiye'ye yaptırım mesajı

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas, Türkiye'nin, "Batı ve Avrupa ile asimetrik ilişki yürüttüğünü" savundu.

  • Ege Postası
  • 30.09.2022 - 12:48

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Margaritis Schinas, Türkiye'nin tutumlarından AB'nin "rahatsız" olduğunu belirterek, bu tutumların Brüksel'de "gündeme getirildiğini" ifade etti.

Schinas, Brüksel'de masada konuşulanlar arasında sadece Türkiye'nin, Yunanistan'a karşı açıklamalarının olmadığını, aynı zamanda Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumunun da yer aldığını kaydetti.

Schinas, "Avrupa'da giderek daha fazla gözlemci ve karar verici Türkiye'nin tutumundan umutsuzluğa kapılıyor. Pek çok kişi Türkiye'nin orta ve uzun vadede Doğu Akdeniz'de istikrar sağlayıcı bir rol oynamasını bekliyordu. Bunu bir dereceye kadar başardı, ancak sonra aniden başka yöne döndü" dedi.

Schinas ayrıca, Türkiye'nin, komu ülkelere yönelik "kışkırtıcı söylemler" ve "tehditler"de bulunduğunu iddia ederek, Avrupa'nın bundan hoşnut olmadığını söyledi.

'ERDOĞAN İÇİN SEÇİM ÇOK ZOR GEÇECEK'

Margaritis Schinas, Türkiye'de gerçekleştirilecek 2023 seçimlerine değinerek, "Önümüzdeki yıl, Türkiye'deki seçimler açısından çok önemli. Türkiye gelecekte nerede olmak istiyor, kendini nerede görüyor? Bizim için iyi senaryo şu ki, Erdoğan için çok zor bir seçim geçecek" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLAR GETİRİLMESİ ÇOK MUHTEMEL'

Schinas, Avrupa'nın, Türkiye ile çeşitli düzeylerde "açık finansman kanallarına sahip olmaya devam edip etmeyeceğine dair konuşmaların" yapıldığını da ileri sürdü.

Schinas, Türkiye'nin, "Batı ve Avrupa ile asimetrik ilişki yürüttüğünü" öne sürerek, bundan dolayı Türkiye'ye "yaptırımlar" getirilmesinin "çok muhtemel" olacağını savundu.

Schinas, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"2020 ve 2021'de Avrupa, Türkiye için yaptırım kapsamında havuç ve sopa karışımı bir yaklaşım kullandı ve işe yaradı.Bu karışımın, hiçbir çekincesi olmayan kesin yaptırımlardan daha etkili olduğu ortaya çıktı. Şimdi, Rusya'ya yaptırım uygulamayan, aynı zamanda Gümrük Birliği'nden ve Avrupa ile sahip olduğu tüm topluluk programlarından yararlanan bir Türkiye var. Avrupa ve Batı'nın savaş karşısında bir arada durduğu bir zamanda, fırsat kollayan bir Türkiye var." (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.