Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜRK-İŞ asgari ücret teklifini açıkladı

TÜRK-İŞ asgari ücret teklifini açıkladı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9 bin TL olduğunu açıkladı. Atalay, "Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan beye söyledim. TÜRK-İş’in resmi teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o işin içinde olmayız" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2022 - 16:08

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023'te geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için üçüncü kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı.

Toplantı sonrası açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9 bin TL olduğunu açıklayarak şunları söyledi:

“TÜRK-İŞ, 40 senedir araştırma yapıyor Türkiye’de. Açlık ve yoksulluk üzerine uzman arkadaşlar çalışma yapıyorlar. Ayın 1’inde TÜRK-İŞ’in açlık sınırı 7 bin 785. Yoksulluk 10 bin lira. Böyle bir ifade kullandık. 20 gündür 'TÜRK-İŞ’in teklifi 7 bin 785...' Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan beye söyledim. Komisyona söyledim. TÜRK-İŞ’in resmi teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o işin içinde olmayız."

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'tan asgari ücret açıklaması

2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya geldi. TÜRK- İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantı öncesi şunları söyledi:

“Toplantıya girmeden bir değerlendirmek yapmak doğru değil. Bugün netleşecek (rakam). Esas haber, çıkınca olacak. Hem işverenin hem bakanların elini görelim. Elini görürsek biz de kendimiz, dağarcığımızda ne varsa dökeceğiz. Basın mensubu arkadaşlardan bana sürekli bir mesaj geliyor; Külliye'de bir hazırlık olduğunu söylüyorlar, inşallah öyledir. Bir an önce bitsin, biz de işimize gücümüze bakalım. İnsanlar umutla bekliyorlar, inşallah onların umutlarını boşa çıkartmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız, üçlü mutabakat şeklinde imzalarız; amacımızı, arzumuz, umudumuz bu yönde.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.