Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Travel Turkey'de 13. yıl heyecanı

Travel Turkey'de 13. yıl heyecanı

Travel Turkey İzmir Fuarı her yıl büyüyerek turizm sektörüne fırsatlar sunmaya devam ediyor. Geliştirdiği yeni konseptler ve özel etkinlikleri ile sektöre hareket kazandıracak fuar, dünya turizminin trendlerini İzmir’de bir araya getirecek. Travel Turkey'de13. yıl heyecanı

  • Ege Postası
  • 29.09.2019 - 11:02

Dünya ve ülke turizmini İzmir’de buluşturarak turizm sektörünü Türkiye’de her mevsim canlı tutan Travel Turkey İzmir Fuarı,  5-7 Aralık 2019 tarihleri arasında kapılarını 13’üncü kez açmaya hazırlanıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenen fuar, 2020 turizmine katkı sağlayacak.

 

2018 yılında 43 ülkeden 88’i yabancı olmak üzere toplam bin 217 katılımcıyla kapılarını kapatan Travel Turkey İzmir Fuarı’na yabancı destinasyonların ilgisi de artmıştı. Bir önceki yıl 63 ülkeden misafirlerini ağırlayan fuar, 2018 yılında ziyaretçi ülke sayısını neredeyse ikiye katlayarak 101 ülkeden 44 bin 22 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Fuara ayrıca, 200 yabancı profesyonel satın almacı gelmiş ve katılımcılar ile 9 bin 537 ikili görüşmeye imza atmıştı. Sınırlarını giderek genişleten fuar, sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla geliştirdiği yeni konseptleri, özel etkinlikleri ve ikili iş görüşmeleri ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek. Yerel, ulusal ve uluslararası turizmde katkı sağlayacak 13.Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 5-7 Aralık 2019 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı fuarizmir’de gerçekleşecek.

 

Sektöre yeni “Alternatif”

Travel Turkey İzmir Fuarı, her yıl katılımcılarına sunduğu fırsatlar ile büyümeye ve dünya turizm sektöründe tanınmaya devam ediyor.  Geliştirdiği konseptler ile hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin turizm sektöründeki ihtiyaçlarına cevap veren fuarda bu yıl son yıllarda yoğun talep gören “Alternatif Turizm” ile ilgili özel bir konsept oluşturulacak. Kitlesel ve sosyal-kültürel turizme yeni bir bakış açısı getiren, bireysel tüketimin ön planda olduğu, turistik destinasyonların spesifik bir takım özelliklerinden dolayı tercih edilen “Alternatif Turizm”, bu yıl fuara da yeni bir bakış açısı getirecek. Sağlık, kış sporları, yayla, akarsu, botanik, dağcılık, inanç, kongre, kültür/sanat, doğa/macera, su altı gibi alanlarda gerçekleştirilen turizm faaliyetlerini içinde barındıran bu özel bölümde alternatif turizmine ve sporlarına yönelik seyahat acentaları, konaklama tesisleri, işletmeler, ürün tedarikçileri ve kulüplere yönelik birçok firma katılım gösterecek. Kış, kayak, dalış, eğlence parkları, tema parklar,  kültür, doğa, macera, termal, balon, rafting gibi konuları içeren “Alternatif Turizm Özel Bölümü”, turizm sektöründe alternatif bir buluşmaya imza atacak.

 

“ttitech” artan ilgiyle devam ediyor

Geçen yıl fuarda seyahat teknoloji firmalarının katılımıyla ilk defa oluşturulan ve büyük ilgi gören “ttitech” Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü bu yıl daha fazla firmanın katılımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu alanda yer alan teknoloji firmaları, profesyonel ziyaretçilere sektördeki yeni ürün ve teknolojilerini tanıtma olanağı bulacak. Ayrıca, kurulacak olan ‘Forum Alanında’ fuar boyunca yurtiçi ve yurtdışından gelecek önemli konuşmacılar sektörle bir araya gelerek turizmde dijital dönüşümün nabzını tutacak. HotelRunner’ın katkılarıyla “ttitech stage by HotelRunner Theather” adıyla düzenlenecek etkinlikte yolu turizmle kesişen teknoloji devleri, zamanı ve değişimi yakalamak için dijitalleşmenin önemini vurgulayacak.

Ege rüzgarı esecek

Fuarda bu yıl ayrıca “İzmir Sokakları” adı altında özel bir alan daha yer alacak. İzmir çatısı altında ilçe belediyelerinin yer alacağı alan, İzmir’e ve ilçelerine özgü temalarla zenginleştirilecek. İzmir ve ilçelerinin turizm faaliyetlerinin öne çıkarılacağı alanda İzmir’in doğal, tarihi, kültürel, gastronomik değerlerini sektörün tüm bileşenlerine tanıtacak.

 

İkili görüşmeler turizm gelirlerini artıracak

Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle her yıl devam eden alım heyeti programı bu yıl da dünyanın önemli tur operatörleri ve seyahat acentelerini katılımcı firmalarla buluşturacak. Her iki holde iki gün sürecek alım heyeti kapsamında fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.