Dolar 32,4977
%0.27
Euro 34,6247
%0.38
Altın 2.480,700
%-0.1
Bist-100 9.633,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da kurşuna geçit yok

Torbalı’da kurşuna geçit yok

Torbalı OSB’de bugün oylanacak olan kurşun tesisi ile ilgili olarak Torbalı Ticaret Odası, ilçedeki STK temsilcileri ve köy muhtarlarını İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile buluşturdu. Toplantıda telekonferans yöntemi ile EBSO Başkanı Yorgancılar ile de görüşen Vekil Kaya, kurşun yatırımının red edileceğini müjdeledi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2021 - 09:37

Torbalı OSB’ye kurulması planlanan akü geri dönüşüm ve kurşun işleme tesisi bugün OSB’nin müteşebbis heyetinde oylanacak. Son bir yıldır sık sık gündeme gelen tesis ile ilgili olarak karşı tavır koyan Torbalı Ticaret Odası (TTO), İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın katılımı ile toplantı düzenledi. Toplantıya TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, AK Parti İlçe Başkanı Selman Günaydın, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, OSB yöneticileri Volkan Karatoklu, Davut Kırşan, Ahmetli Köyü Muhtarı Hasan Kaplan, Özbey Muhtarı Şemsettin Kanza, Yeniköy Muhtarı Bülent Ege, Kaplancık Muhtarı Turan Aykır katıldı. OSB yönetiminde Torbalı Ticaret Odası’nın iki temsilcisi olduğunu ve bu üyelerin ‘hayır’ oyu kullanacağını ama OSB yönetiminde çoğunluğun EBSO’da olduğunu ifade eden TTO Başkanı Olgun, Atilla Kaya’dan destek istedi.  

OLGUN: ZEHİRE KARŞIYIZ

Oda olarak toprağa, suya ve havaya zarar verecek yatırımlara karşı olduklarını ifade eden Olgun “Torbalı’daki herkes tesise karşı. 1 yıl önce bu tesis kurulacaktı, vekillimizin girişimleri ile firma yatırımdan vazgeçti. Fakat şimdi şirket kabuk değiştirerek yine kurşun fabrikası kurulması için OSB’ye başvuru yaptı. Vekilimiz Torbalılı, bu konuda bize yardımcı olması ve bu zehire karşı destek olmasını istiyoruz” dedi. Toplantı esnasında EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ile telekonferans yöntemi ile görüşen Atilla Kaya yatırımın Torbalı’ya verdiği zararı, ilçedeki sivil toplum örgütleri ve muhtarların tepkisini ortaya koydu. Vekilin talebini geri çevirmeyen Yorgancılar bölgeye kurşun tesisi yatırımına izin verilmeyeceği sözü verdi.

MUHTARLARDAN VEKİLE TEŞEKKÜR

Toplantı sonrası muhtarlar adına açıklama yapan Ahmetli Muhtarı Hasan Kaplan; Atilla Kaya, Torbalı Ticaret Odası ve Ziraat Odası’na teşekkür etti. Kaplan şunları söyledi: “Bölgemiz İzmir’in sebze ambarı. Böyle bir yatırım hava, su ve toprağımızı bozacak. Köylüler ve yöre halkı bu yatırma karşı. OSB’de bölgemize zarar verecek, toprağımızı zehirleyecek, çocuklarımızın geleceğini yok edecek bir yatırım istemiyoruz. Sayın vekilimiz her konuda bizi kırmıyor, destek oluyor.  Bugün de odamızın daveti ile vekilimiz ile buluştuk. Yine ağırlığını koydu ve kurşun fabrikasını ikinci kez durdurduk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.