Dolar 32,5825
%0.21
Euro 34,8344
%0.49
Altın 2.417,100
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika Başkanından memur ve emekli zam oranlarına tepki; O dönemleri arıyoruz

Sendika Başkanından memur ve emekli zam oranlarına tepki; O dönemleri arıyoruz

Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiren zam oranı belli olurken, aylık yüzde 3’lük maaş zammı yüzde 5.45’lik enflasyon farkıyla birlikte yüzde 8.45 olarak belirlendi. Zam oranları memur ve emeklileri mutlu etmezken Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’dan zam oranlarına tepki geldi. “Birkaç gün içinde elektrik ve doğalgaza yapılan zammın, daha memur ve memur emeklisine zam yapılmadan fazlasıyla geri alındığı ilerü süren Doğruyol, “Biz memur ve memur emeklileri olarak yaklaşık yüzde 100 maaş zammı yapılan rahmetli Turgut Özal dönemini, yüzde 70’e varan zamla rahmetli Necmettin Erbakan dönemini, her ay enflasyona ilaveten 2 puan huzur hakkı verilen rahmetli Bülent Ecevit dönemlerini arıyoruz.” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.07.2021 - 10:38

EGEPOSTASI- Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için 2021 yılında 3+3 zam kararı vermişti. Memurlar ve memur emeklileri Temmuz ayında maaşlarına yüzde 3'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak. Yani Temmuz ayında zam oranı yüzde 8,45 olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da yüzde 8,45 olacak. 

Zam oranları milyonlarca emekli ve memuru mutlu etmedi. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol da yazılı açıklama yaparak hükümetin verdiği zama tepki gösterdi.

Doğruyol açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“2019 yılında yapılan toplu sözleşmede alınan 2020 için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 maaş zammının son çeyreği olan 2021 yılının son altı aylık yüzde 3’lük maaş zammı yüzde 5.45’lik enflasyon farkıyla birlikte yüzde 8.45 olarak belirlendi. 

ENFLASYON ORANINDA ZAM VERMEK DEMEK SIFIR ZAM VERMEK DEMEKTİR

Her zaman ifade ettiğimiz gibi memur ve memur emeklisine enflasyon oranında zam vermek demek sıfır zam vermek demektir. Kaldı ki reel enflasyon TÜİK’in açıkladığı rakamların en az iki katı oranında olduğu yapılan araştırmalarda görülmektedir.
Enflasyon oranında zam demek, Artan GSMH’den (Gayri Safi Milli Hasıla) memur ve memur emeklisine pay verilmemesi demektir.
Birkaç gün içinde elektrik ve doğalgaza yapılan zammın, daha memur ve memur emeklisine zam yapılmadan fazlasıyla geri alındığı da ortadadır.

O DÖNEMLERİ ARIYORUZ

Biz memur ve memur emeklileri olarak yaklaşık yüzde 100 maaş zammı yapılan Rahmetli Turgut Özal dönemini, yüzde 70’e varan zamla Rahmetli Necmettin Erbakan dönemini, her ay enflasyona ilaveten 2 puan huzur hakkı verilen Rahmetli Bülent Ecevit dönemlerini arıyoruz.

Varlık sebebi mevcut hükümet olan yetkili sendikayla, iktidarın oynadığı toplu sözleşme tiyatrosunun sonucu, beş dönemdir yapılan toplu sözleşmelerde alınan yüzde 2’lik, yüzde 3’lük, yüzde 4’lük zamlar, zam değildir. 

YETKİLİ SENDİKAYA SESLENDİ

Yetkili sendikaya sesleniyoruz, enflasyonun altında kalan sözde zamların enflasyonla düzlenmesi demek, yaptığınız toplu sözleşme pazarlıklarının hiçbir mantığının ve manasının olmadığıdır. 

Son 15 yılda memur maaşları en az yüzde 70 seviyelerinde reel kayba uğramıştır. Ekonomik sıkıntıların faturası maalesef sabit ücretlilere kesilmiştir.

Toplu sözleşme masasına otursanız da, oturmasanız da değişen bir şey yoktur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.