Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Palandöken'den elektrik tarifesi çıkışı: Yeni düzenleme yapılmalı

Palandöken'den elektrik tarifesi çıkışı: Yeni düzenleme yapılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Mart’ta uygulamaya başlanan “elektrikte 900 kilovatsaat sınırının” esnafın tüketimine uygun olmadığını belirtti. Palandöken, “Kademeli elektrik tarifeleriyle esnafın desteklenmesi yönünde bir indirim sağlanmaya gayret edildi ama tüketimimiz bu kademeye uygun değil. Esnaf ticarethane olarak tarifelendiriliyor. Bu da esnafın kullandığı elektrik miktarını kademeli de aşağıya çekmeye yetmiyor. Dolayısıyla düzeltme ancak özel bir tarifeyle mümkün olacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.04.2022 - 12:22

Esnaf ve sanatkârlar için elektrik faturalarında özel bir tarife gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetten yurttaşın da alım gücünü arttıracak tedbirler almasını istedi. Akaryakıt, elektrik ve gübreye indirimin enflasyonu düşüreceğini savunan Palandöken’in açıklaması şöyle:  

"ENERJİ BAKANLIĞIMIZDAN ESNAF İÇİN ÖZEL BİR TARİFE İSTEDİK: Önümüz artık yaz. İmalat sektöründe doğal gaz tarifesi, esnafın da elektrik tarifesi en zorlandıkları konular. Enerji Bakanlığımızdan esnaf için özel bir tarife istedik. 3 tip fatura var. Birincisi konut, ikincisi sanayi, üçüncüsü ticarethane. Esnaf ticarethaneyle tarifelendiriliyor. Dolayısıyla bu da esnafın kullandığı elektrik miktarını kademeli de aşağıya çekmeye yetmiyor. Bu tarifelerdeki düzeltme ancak ‘esnaf tarifesi’yle mümkün olacak. Elektrik fiyatlarının yüksekliği maliyet girdilerini yükseltiyor.

EKONOMİDEKİ DÜZELMENİN HİSSEDİLEBİLİR HALE GELEBİLMESİ İÇİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ: Akaryakıtta da eşel mobilin uygulanmasını istiyoruz. Hükümet bu fiyatların aşağıya çekilmesiyle ilgili tedbirler alıyor. Ekonomideki düzelmenin hissedilebilir hale gelebilmesi için girdi maliyetlerinin düşmesi çok önemli. Tarımda da elektrik tarifesi önemli. Gübre aynı şekilde ne kadar sübvanse edilse devlet katkı koysa da girdi maliyetlerinin bir türlü düşmesi mümkün olmuyor.

TÜKETİMİMİZ UYGULANAN KADEMEYE UYGUN DEĞİL: Maliyetlerinin azaltılmasıyla ilgili Enerji Bakanımıza bu konuyu aktardık ama maalesef işte kademeli elektrik tarifeleriyle esnafın desteklenmesi yönünde bir indirim sağlanmaya gayret edildi. Ancak bizim tüketimimiz bu kademeye uygun değil. Onun için özel bir esnaf tarifesine ihtiyaç var. Bahsettiğim konuların gerçekleşebilmesi için üç tane şeyin yapılması lazım. Bir; akaryakıtın ucuzlaması nakliye masraflarını asgari düzeye düşürecek. İki; ticari araçlardan istifade eden halkımız, daha rahat, daha ucuza seyahat etme imkanları olacak. Esnafın da işi açılacak. Aynı şekilde tarım alanlarındaki maliyetlerin düşmesi enflasyona yansıyacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.