Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mutlu'dan kademeli normalleşme değerlendirmesi

Mutlu'dan kademeli normalleşme değerlendirmesi

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kademeli normalleşme kararları esnaf teşkilatını memnun etti.

  • Ege Postası
  • 02.03.2021 - 10:19

Yeni kararların esnaf sanatkarlara nefes aldıracağını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Uzun süredir kepenkleri kapalı olan ve yeni kararları heyecanla bekleyen esnaf sanatkarlarımız bir yandan da hazırlıklarını tamamladı. Çarklar yavaş yavaş dönmeye başlayacak. Yeni süreç hayırlı olsun’ dedi.

Çarklar dönecek

Kademeli normalleşme sürecinde her kesime görevler düştüğüne dikkat çeken İESOB Başkanı Mutlu, ‘Yapılan açıklamalar doğrultusunda kafeler, lokanta ve restoranlarımız cumartesi günü dahil olmak üzere saat 07.00 ile 19.00 arası açık olacak ve yüzde 50 kapasiteyle hizmet verecekler. Lokantalar 24:00’e kadar paket servisini sürdürebilecek. İzmir’de cumartesi günü 21:00”e kadar sokağa çıkma yasağı olmayacak. Düğün nikah merasimleri de bir saat ve en fazla 50 kişilik katılımlarla yapılabilecek. Okullarda kademeli yüzyüze eğitim başlayacak.

Cumartesi yasağının kalkması ve 19:00 a kadar çalışma izni, iş yoğunluğu gün içinde olan kafelerimizi ve lokantalarımızı rahatlatacaktır. Belirli şartlarda da olsa düğün ve nikahların yapılması, çiçekçi, fotoğrafçı, şekerci, gelinlikçi, düğün salonu işletmecileri gibi pek çok meslek koluna bir nebze olsun canlılık getirecektir. Sınırlı yüzyüze eğitimin başlaması ise kırtasiye, okul kantini gibi mesleklerde yavaş yavaş da olsa çarkların dönmesine vesile olacaktır. ’diye konuştu.

İçkili lokantalardaki sıkıntının süreceğini de hatırlatan Mutlu, ‘Toplumsal duyarlılığımız ile salgınla mücadelede iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. İçkili lokantalarımızın da alınacak iyi sonuçlarla, en kısa zamanda kapılarını açabilmelerini temenni ediyorum’ dedi.

Herkesin görevi

Haziran başında yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini söyleyen Mutlu, ‘ Burada toplumu oluşturan her kesime önemli görevler düşüyor. İşletmelerimiz bugüne kadar özveri ile genelgelere ve alınan tedbirlere uymaya özen gösterdi. Bundan sonra da kurallar doğrultusunda işinin başında olacaklardır. 

Vatandaşlarımızın maske mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi, denetimlerin etkinleştirilmesi de salgın ile mücadelede önemli mesafe kat etmemizi sağlayacaktır.

Esnaf sanatkarlar kentlerin dinamikleridir. Mevcut karar kurullarına esnaf kesiminin temsilcilerinin de aktif katılımının sağlanması, yapılacak çalışmaları daha verimli kılacaktır.
Normalleşme ile birlikte esnaf sanatkarlar yeniden işyerlerini açacaklardır. Umuyorum ki kurallara riayetimiz,  içimizde yaşattığımız  sorumluluk ve dayanışma  duyguları ile bu zor günleri aşacağız, eski günlerimize dönebileceğiz. Herkese sağlıklı günler ve hayırlı kazançlar diliyorum” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.