Dolar 32,4738
%-0.04
Euro 34,7707
%-0.58
Altın 2.441,010
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'yla ilgili iddialar yalanlandı

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'yla ilgili iddialar yalanlandı

Reuter'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan 'soğuduğunu' iddia ettiği haberi yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun haberle ilgili sosyal medyadan yayımladığı mesajda "Yalan/sahte haber eskiden sosyal medyanın sorunuydu. Görünüşe göre artık ana akım medya da aynı sorundan muzdarip" ifadelerini kullandı

  • Ege Postası
  • 08.10.2021 - 14:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan 'soğuduğunu' iddia eden Reuters haberi yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun söz konusu haberi sosyal medya hesabından paylaştı ve İngilizce olarak şu açıklamada bulundu:

"Yalan/sahte haber eskiden sosyal medyanın sorunuydu. Görünüşe göre artık ana akım medya da aynı sorundan muzdarip. Büyük kuruluşların bile böyle yalanlar yayması son derece endişe verici"

Reuters haberinde, konuyla ilgili bilgi veren üç kaynaktan ikisinin daha erken sürede daha düşük enflasyon ve daha düşük faiz politikası uygulanabileceğinin Erdoğan’a geçmişte söylendiği, ancak gerçekleşmenin eylül itibarıyla buna yakın bile olmadığına dikkat çektiği iddia edildi. İddiaya göre Erdoğan daha önce beklediği faiz indirimlerinin geçtiğimiz aya kadar yapılamamış olmasından hayal kırıklığı yaşadı.

KURDA HAREKETLİLİĞE YOL AÇTI

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yedi ay önce göreve getirdiği Kavcıoğlu’na güvenini kaybetme aşamasına geldiği, son haftalarda iletişiminin de belirgin şekilde azaldığı belirtilmişti.

Reuters haberin ilk yazıldığı saatte Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden konuyla ilgili yorum alamadığını bildirmişti. Fahrettin Altun konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya aracılığıyla yapmış oldu.

Söz konusu iddia dolar/TL'nin 8.97 liraya yükselerek rekor kırmasında etkili oldu. Dolar yeni tarihi zirvesini görmesinin ardından 8.92 liraya çekildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.