Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KESİAD’dan elektrik kesintisi değerlendirmesi

KESİAD’dan elektrik kesintisi değerlendirmesi

İran doğal gazının arzında yaşanan sorun nedeniyle önce BOTAŞ tarafından doğalgaz kullanımının yüzde 60 ile sınırlandırılması ardından TEİAŞ tarafından organize sanayi bölgelerinde 3 günlük kesinti yapılacağının duyurulması sanayicileri tedirgin etti.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 09:34

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, üretimin ve ihracatın arttığı bir dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ekonomiye ve sanayiciye maliyetinin çok ağır olacağını söyledi.

1 günlük kesinti 15 günlük zarara yol açar

Bütün sanayi tesislerinin jenaratör kullanma imkanının olmadığını, bazı sektörlerde sanayideki 1 günlük duruşun 15 güne bedel olduğunu vurgulayan Kaynak, “OSB’lerimizde 7 gün 24 saat üretim yapmak zorunda olan fabrikalarımız bulunuyor. Ülkemizin diğer OSB’leri gibi Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde de Türkiye’nin önde gelen kimya, kağıt, makine ve içecek tesisleri yer alıyor. Fabrikalarımızda üretimin durması tedarik zincirinin bozulmasına neden olacak. Bunun sonucunda da artan üretim maliyetleri tüketiciye yansıyacaktır. Ülke üretiminin 3 gün süreyle durdurulması ekonomimiz açısından çok tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Bu konuda yetkili makamların farklı çözüm önerileri ile bu krizi yönetmelerini ve kesinti kararından vazgeçmelerini bekliyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.