Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kasım ayında ekmeğe yeni zam kapıda

Kasım ayında ekmeğe yeni zam kapıda

İzmir’de son olarak Haziran ayında zamlanan ve 4 liraya yükselen ekmek fiyatlarına Kasım ayında yüzde 25 oranında bir zam daha gelmesi bekleniyor. Yeni zamla birlikte İzmir Ticaret Odasına kayıtlı fırın ve unlu mamüller işletmelerinde 210 gram ekmeğin fiyatının 5 liraya çıkacağı ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2022 - 10:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de mevcut ekonomik kriz gün geçtikçe daha da derinleşirken hem üretici hem de tüketici maddi çıkmazın için sürükleniyor.

Artan maliyetler nedeniyle birçok kalemde üretim durma noktasına gelirken temel gıda maddesi olan ekmek fiyatları ise senede bir kez zamlanırken artan gelirler nedeniyle art arda zamlanmaya başladı.

Öte yandan; son olarak İzmir’de Haziran ayında gelen zamla 4 liraya çıkan 210 gramlık ekmeğe Kasım ayında yeni bir zam geleceği ifade edildi.

Konuya ilişkin konuşan İZTO Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılacağını ve fiyatın 5 liraya yükseleceğini söyledi. 

“MALİYETİMİZ 5 LİRAYI GEÇİYOR”

Ekmeğin maliyetinin 5 liranın da üzerine çıktığına dikkat çeken Sağır, “Kasım ayında 210 gram ekmek 5 lira olacak. Bunu görüştük ve aşağı yukarı kesinleşti. İstanbul’daki gibi 7,5 liraya yükselmeyecek ama 5 lira olacak. Bizim ayetlerimizde de artış oldu. Maliyetimiz 5 lirayı biraz geçiyor ama biz bunu tolere ediyoruz. Eğer una daha fazla zam gelmezse biz bu fiyatı bir müddet götürürüz. Önümüzü göremiyoruz maalesef. Eskiden bir fiyat alırdık ve bu bizi 1 yıl belki daha fazla götürürdük. Ama maalesef artık önümüzü göremez hale geldik. Keşke zam olmasa biz bu fiyatla 1-2 yıl devam etsek” dedi.

FIRINCILAR ODASI DAHA SONRA AÇIKLAYACAK

Öte yandan; İzmir Fırıncılar Odası’nın ise zam konusunu henüz karara bağlamadığı belirtildi.

Oda’nın gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısından sonra gelir gider hesabı yaparak zam konusund nihai kararını vereceği ifade edildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.