Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İcra takibindeki 2 bin TL'ye kadar olan borçlar tasfiye edilecek

İcra takibindeki 2 bin TL'ye kadar olan borçlar tasfiye edilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dün detaylarını açıkladığı icra takibindeki 2 bin TL'ye kadar alacakların tasfiyesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; icra müdürlükleri, gerçek kişiler hakkında açılan ve tutarı 2 bin TL’yi aşmayan icra dosyalarında hacizleri kaldırıp dosyayı kapatacak.

  • Ege Postası
  • 25.01.2023 - 11:26

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 2’nci Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı, 2 bin liranın altındaki icra takibine ilişkin tasfiye düzenlemesi yürürlüğe girmiş oldu. Tebliğ’de yer alan bazı maddeler şöyle:

“TAKİP TUTARI 2 BİN TL’NİN ALTINDA KALAN DOSYALAR KAPATILACAK: 15 Ağustos 2022 itibarıyla İcra ve İflas Kanunu uyarınca icra takibi başlatılmış bulunan, borçlusu gerçek kişi olan ve her bir icra dosyası itibarıyla asıl alacak ve ferileri dâhil icra takibi başlatıldığı tarihteki takip talebinde yer alan takip tutarının 2 bin TL’yi aşmaması halinde icra müdürü, takip talebinde yer alan asıl alacak ve ferilerini dikkate almak suretiyle talebi kabul eder, hacizleri kaldırır, dosyayı kapatır ve Kanun’un geçici 2’nci maddesi uyarınca dosyanın feragat nedeniyle kapatıldığına dair belge düzenler.

TAHSİLATI BAŞLAYAN VE ALACAĞIN 2 BİN TL ALTINDA KALDIĞI DOSYALAR DA TASFİYE EDİLECEK: İcra takibi başlatılmış bulunan, borçlusu gerçek kişi olan ve her bir icra dosyası itibarıyla asıl alacak ve ferileri dâhil icra takibi başlatıldığı tarihteki takip talebinde yer alan takip tutarı 2 bin TL’nin üzerinde ise 15 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla dosyada yapılmış tahsilatlar nedeniyle bakiye takip tutarı 2 bin TL ve altında kalması halinde icra müdürü, dosya kapak hesabı yaparak takip konusu alacağın 2 bin TL’ye kadar olan kısmını dikkate almak suretiyle talebi kabul eder, hacizleri kaldırır, dosyayı kapatır ve dosyanın feragat nedeniyle kapatıldığına dair belge düzenler.

ABONELİKLERDEN KAYNAKLANAN İCRA DOSYALARI KAPATILACAK: Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun uyarınca icra takibi başlatılmış bulunan, borçlusu gerçek kişi olan ve her bir icra dosyası itibarıyla asıl alacak ve ferileri dâhil icra takibi başlatıldığı tarihteki takip talebinde yer alan takip tutarının 2 bin TL’yi aşmaması ve alacaklı avukatının alacak hakkından feragat etmesi halinde dosya kapatılır.

HER BİR DOSYA İÇİN AYRI BAŞVURU YAPILACAK: Alacaklı, ilgili icra dairesine her bir icra dosyası için ayrı ayrı olmak üzere feragat talebinde bulunur. Feragat talebi, UYAP Avukat Portal Talep Karşılama Ekranı esas olmak üzere, Avukat Portal, Kurum Portal üzerinden veya ilgili dosyaya fiziki olarak dilekçe sunularak yapılır. Feragat talebinde, alacak hakkından açıkça feragat edildiği hususu ile feragat nedeniyle hacizlerin kaldırılarak icra takip dosyasının kapatılması ve varsa diğer talepler yer alır. İcra müdürü, feragat talebini kabul veya reddeder.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.