Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hacizli taşınırların elektronik ortamda satışına ilişkin esasları belirlendi

Hacizli taşınırların elektronik ortamda satışına ilişkin esasları belirlendi

Adalet Bakanlığı, hacizli taşınırların İcra ve İflas Kanunu kapsamında elektronik ortamda yapılacak açık artırma suretiyle satış işlemlerine ilişkin esasları belirledi. Buna göre; taşınırın satışı açık artırma ile yapılacak. Açık artırmada en düşük teklif 100 TL olacak. Yönetmeliğe göre birinci ve ikinci artırmanın yapılacağı gün ve saat aralığı, artırma başlangıç tarihinden en az 15 gün önce ilan edilecek. Uygulama, ülke genelinde en geç bir yıl içinde başlayacak.

  • Ege Postası
  • 08.03.2022 - 23:30

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan yönetmeliğe göre, hacizli taşınırın satışı elektronik ortamda açık artırma ile yapılacak. Birinci ve ikinci artırmanın yapılacağı gün ve saat aralığı, artırma başlangıç tarihinden en az 15 gün önce ilan edilecek. Elektronik satış portalında yapılacak ilan ve şartname, artırmanın bitimine kadar erişime açık tutulacak. İkinci artırmanın başlangıç tarihi, birinci artırmanın bitimi tarihinden itibaren bir ayı geçmeyecek şekilde belirlenecek. Elektronik satış portalında yapılan açık artırmada teklif verme süresi 7 gün olarak belirlendi.

NAKİT TEMİNAT, ELEKTRONİK SATIŞ PORTALI ÜZERİNDEN YATIRILACAK

Artırmaya katılabilmek için hacizli malın muhammen kıymetinin yüzde 10'unu karşılayacak tutardaki nakit teminat, en geç artırma süresinin bitiminden önceki gün saat 23:30'a kadar satışı yapan icra dairesinin banka hesabına 'elektronik satış portalı' üzerinden yatırılacak. Açık artırmada teklif verenlerin kişisel bilgileri, artırma süresi içinde bilişim sistemini işleten kamu görevlileri hariç hiç kimse tarafından görülemeyecek ve bilişim sisteminde gösterilemeyecek. Teklifler arasındaki fark, satışa çıkarılan malın muhammen kıymetinin binde 1'inden ve herhâlde 100 TL'den az olamayacak. En yüksek teklifi veren, artırma süresi içinde kendisinden yüksek bir teklif verilmedikçe teklifini çekemeyecek ve teminatını alamayacak. İhale alıcısı, ihalenin feshi talep edilmiş olsa dahi artırma sonuç tutanağının ilanından itibaren 7 gün içinde satış bedelini satışı yapan icra dairesi hesabına ödemek zorunda olacak. Satılan mal, ihale kesinleşmeden teslim edilmeyecek ve resmi sicilde alıcı adına tescil edilmeyecek.

UYGULAMA EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK

Düzenleme, Adalet Bakanlığı'nca resmi internet sitesinden elektronik satış uygulamasına geçileceği duyurulan il veya ilçelerde belirlenen tarih itibarıyla ilanı yapılacak artırmalarda, ülke genelinde ise bugün itibarıyla en geç bir yılın sonunda ilanı yapılacak artırmalarda uygulanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.