Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fiyat İstikrarı Komitesi toplandı: Neler konuşuldu?

Fiyat İstikrarı Komitesi toplandı: Neler konuşuldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında dördüncü kez toplanan Fiyat İstikrarı Komitesi tarafından tarım, gıda, enerji başta olmak üzere emtia ve su kaynaklarını kapsayacak şekilde arz güvenliği konusunda yeni politikaların oluşturulup mevzuat çalışmasının yapılmasına ve fahiş fiyat artışları ile mücadele çalışmalarının tüm paydaşlarla eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde sürdürülmesine kararı verildi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2022 - 09:39

Fiyat İstikrarı Komitesi’nin dördüncü toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda her ay düzenlenen toplantıya, Bakan Nebati'nin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da katıldı. 

Toplantıda, dün açıklanan mart ayı enflasyon verileri, enflasyon ile mücadele, fiyat artışlarına karşı önlemler ve gıda arz güvenliği konularının ele alındı. Toplantının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Düzenli olarak toplanan Komite mart ayı enflasyon gelişmeleri ışığında mevcut fiyat görünümünü değerlendirmiştir. Başta tarımsal ürünlerde olmak üzere küresel düzeyde artan korumacı politikalar, arz güvenliğini önümüzdeki dönemde daha fazla ön plana çıkaracaktır. Komite tarafından tarım, gıda, enerji başta olmak üzere emtia ve su kaynaklarını kapsayacak şekilde arz güvenliği konusunda yeni politikaların oluşturulup mevzuat çalışmasının yapılmasına ve fahiş fiyat artışları ile mücadele çalışmalarının tüm paydaşlarla eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde sürdürülmesine karar verilmiştir” denildi.

Nebati, toplantıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından, “Fiyat İstikrarı Komitesi 4. toplantımızı gerçekleştirdik. Bu kapsamda gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla yeni politikalar oluşturup fahiş fiyat artışlarına karşı tüm paydaşlarımız ile koordineli bir şekilde hareket ederek enflasyonla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.