Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ferhan Ademhan'dan İZTO'ya tepki; Pandeminin arkasına sığınmak neden?

Ferhan Ademhan'dan İZTO'ya tepki; Pandeminin arkasına sığınmak neden?

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) 22 Haziran’da İzmir’de gerçekleştirilecek olan “Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi”ne hazırlanırken, İzmir Ticaret Odası’nın pandemiyi gerekçe göstererek büyük buluşmaya katılmamasına Türkiye Irak İş İnsanları Derneği İcra Kurulu Başkanı Ferhan Ademhan tepki gösterdi. Ademhan yazılı yaptığı açıklamada, “Irak, Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığımız ikinci ülke. Bu önemdeki bir buluşma için İzmir Ticaret Odası’nın aldığı kararı size üzüntüyle açıklamak durumundayım. İZTO, pandemi dolayısıyla bu etkinliğe katılmayacağını ve üyelerine de duyurmayacağını bize iletti.Böylesi bir yatırım zirvesine katılmama pandemi gerekçe gösterilemez. Böyle bir cevap karşısında İZTO’nun İzmir ekonomisinden ve sanayisinden haberleri olmadığını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 12.06.2021 - 14:12

EGEPOSTASI- Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) 22 Haziran’da İzmir’de gerçekleştirilecek olan “Türkiye-Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi”ne Irak’tan bakan ve birlik başkanları düzeyinde katılım sağlanacak. Ancak İzmir böylesi önemli bir zirveye ev sahipliği yaparken, TISİAD’ın davet ettiği kurum ve kuruluşlar arasında yer alan İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) davete olumsuz geri dönüş yaptığı belirtildi. 

Türkiye-Irak İş İnsanları Derneği İcra Kurulu Başkanı Ferhan Ademhan, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak İZTO’nun pandemiyi gerekçe göstererek yatırım zirvesine katılım sağlamamasına sert tepki gösterdi.

İZTO’nun İzmir ekonomisinden ve sanayisinden haberlerinin olmadığını düşünüyoruz. diyen Ademhan, “İzmir’e katkı sunacak her adım desteklemek gerekirken pandeminin arkasına sığınmak neden? Pandemi hayatın gerçeğidir; pandemi tedbirlerin alır kurallar uyarsın hayatı seyretmekle de bir şey kazanılmaz. Hayat, çalışmakla kazanılır” açıklamasında bulundu.

Ademhan’ın  yaptığı açıklamanın tam metni şöyle;

“İzmir, 22 Haziran’da “Türkiye-Irak Yatırım Zirvesi”nin 5’incisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kamuoyunu siz değerli basın kuruluşlarımız aracılığıyla iki gün önce (10 Haziran) yaptığımız basın toplantısıyla bilgilendirmiştik.

Bu amaçla, kentimizde zirvenin verimli geçmesi ve duyurulması adına temaslarımız hala sürüyor. Önemli destekler ve görüşler aldığımızı görmek bize güç veriyor.
Bu konuda maalesef İzmir Ticaret Odası’ndan aynı olumlu yanıtı görebildiğimizi söyleyemem. 18 ili olan Irak’ın 14 ilinden ticaret odası başkanları, sanayiciler ve Irak’tan en üst düzeyde temsilciler getireceğimiz bir zirve söz konusu. Irak, Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığımız ikinci ülke. Bu önemdeki bir buluşma için İzmir Ticaret Odası’nın aldığı kararı size üzüntüyle açıklamak durumundayım. İZTO, pandemi dolayısıyla bu etkinliğe katılmayacağını ve üyelerine de duyurmayacağını bize iletti.

Böylesi bir yatırım zirvesine katılmama pandemi gerekçe gösterilemez. Böyle bir cevap karşısında İZTO’nun İzmir ekonomisinden ve sanayisinden haberleri olmadığını düşünüyoruz. İzmir’e katkı sunacak her adım desteklemek gerekirken pandeminin arkasına sığınmak neden? Pandemi hayatın gerçeğidir; pandemi tedbirlerin alır kurallar uyarsın hayatı seyretmekle de bir şey kazanılmaz. Hayat, çalışmakla kazanılır.

Bizi en çok üzen durum da İZTO Başkanı Sayın Mahmut Özgener ve Yardımcısı Cemal Elmasoğlu’nun görüştüğüm arkadaşlarım bu konu için aradım telefonlarıma dahi cevap  vermemsi Açıkçası İzmir’imizde böyle bir zirve için hazırlıklar varken İZTO’nun yokluğu en hafif tabirle skandaldır.

Umarız, bu hatadan en kısa zamanda dönerler ve bu konuya katkı sunarlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.