Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ETİK'te Mehmet İşler dördüncü kez başkan

ETİK'te Mehmet İşler dördüncü kez başkan

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler 21. Olağan Genel Kurulu'nda güven tazelendi. Dördüncü kez ETİK Başkanlığı'na seçilen İşler, "Ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan sektörün ve üyelerimizin sorunlarının çözümü için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2021 - 15:26

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin 21. Olağan Genel Kurulu Ibis Styles Hotel Bornova'da yapıldı. Genel kurulda konuşan ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,  1958 yılında kurulan ETİK'in Türkiye'nin ilk otelciler derneği olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Ülkemizde turizmin başladığı yer olan İzmir'de kurulan ETİK 63 yıllık geçmişe sahip koca bir çınar. Hayırla yad ettiğimiz merhum duayen turizmci Haluk Nişlioğlu'ndan devraldığımız bayrağı daha ileri taşımaya gayreti içindeyiz. Tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte konaklama sektörünün gelişmesi, sorunlarının çözümü için çaba harcıyoruz. Üke ekonomisine önemli katkılar sağlayan sektörümüz koronavirüs pandemisinden ağır yara aldı. Sektörümüzün bu süreci daha fazla hasar görmeden atlatması en büyük arzumuz."

Genel kurula katılan İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, ETİK Başkanı Mehmet İşler ve yönetim kurulu üyelerinin sektör adına başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Pandemi sürecinde zor günler yaşayan sektöre destek olduklarını,  denetimlerde  kolaylık sağladıklarını anlatan Karaçanta, "Bu süreçte karşılaşılan kimi sorunları ETİK ile birlikte çözdük. Her zaman sektörün yanında olduğumuzun bilinmesini isterim" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç, seyahat acentaları ile konaklama tesislerinin turizm sektörünün birbirinden ayrılmaz iki unsuru olduğunu belirtti. TÜRSAB ve ETİK'in bu dönemde örnek işbirliğine yönelerek önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Meriç, "Önümüzdeki dönemde yapılacak ortak projelerle verimli işbirliğinin süreceğine inanıyorum" diye konuştu.

Genel kurula mesaj gönderen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, ETİK Başkanı Mehmet İşler ve yönetim kurulu üyeleriyle birliğin üyelerine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Çorabatır, TÜROFED'in kurucu üyelerinden ETİK çatısı altında bir araya gelen turizmcilerin önümüzdeki dönemde de başarılı çalışmalar yapacağına inancını dile getirdi.

Divan başkanlığını Uğur Şahbaz'ın divan katipliklerini Murat Ağababa ile Selin Avşar İnanlı'nın yaptığı genel kurulda geçen dönem faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu okundu, oylandı ve onaylandı. Genel kurulda seçimlere tek listeyle gidildi.

ETİK Yönetim Kurulu Mehmet  İşler'in başkanlığında şu kişilerden oluştu:

Uğur Şahbaz, Orhan Belge, Haluk Alay, Teoman Şensoy, Bülent Süzer, Didem Ersoy, Sevil Görgülü, Makbule Beyenç, Güner Güney, Serkan Sığınmış, İlter Yılmaz, Reyhan Koç, Selin Avşar İnanlı, Funda Çam, Bilge Durdu, Özgür Ardil, Bülent Tercan, İbrahim Babak, Murat Akın, Erhan Çetin, Ferhan  Ademhan, Mine Dervişoğlu, Murat Ağbaba, Deniz Tokgün, Şinasi Akçay, Süleyman Hakan Aydın, Halil Yeni, Fuat Ballıca.

Sinem Kurtural, Fatma Karabüber, Sinem Türksoysal ETİK Denetim Kurulu'nu,  Abdulaziz Ediz, Alp Timur, Zeki Hozer, Tayfur Settar Kaplan, Ali Onar, Ali Çağatay  da ETİK Danışma Kurulu'nu oluşturdu.

ETİK Başkanlığına dördüncü kez seçilen Mehmet İşler,  duydukları güven ve dördüncü kez bakanlığa seçmelerinden ötürü üyelerine teşekkür etti. İşler, "Ülkemiz ve bölgemizin dünya turizm pazarındaki rekabet gücünün arttırılması, sektörde kalitenin ölçüsünün uluslararası düzeyin üzerine taşınması yolunda çalışırken güveninizle şevk verdiniz. Her zaman olduğu gibi, birlik ve beraberlik içinde, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan sektörün ve üyelerimizin sorunlarının çözümü için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.