Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Esnaftan elektrik zammı protestosu

Esnaftan elektrik zammı protestosu

İzmir'in 500 yıllık tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf, zamlara isyan etti ve "Artık tüm küçük esnaf dayanamayacak durumda" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 23:04

İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Mezarlıkbaşı semtinden Konak Meydanı’na kadar uzanan ve köklerinin 1600’lü yıllara kadar dayandığı Kemeraltı Çarşısı'nın esnafı zamlara isyan etti.

Kemeraltı Hayat Platformu adı altında toplanan esnaf, eylem düzenleyerek basın açıklamasında bulundu.

Çarşının birçok yerine “Zamları geri al”, “Covid'i geçtik Gediz'de boğuluyoruz”, “Yap bi indirim kaç yıllık müşteriniziz” yazılı pankartlar asıldı.

‘KİMİMİZ EVİNİ KİMİMİZ ARABASINI SATTI’

Esnafın yaptığı basın açıklamasında şöyle denildi:

“Yıllardır tarihi Kemeraltı esnafı kentin her semtine doğal olarak sağlanması gereken aydınlatma, temizlik, güvenlik, otopark, yürünebilir yollar, yağmurda su baskını önlemek, dinlenebilecek bank gibi basit hizmetleri almaktan yoksun ve sesi bugün bile hala duyulmuyor.

Tarihi çarşı esnafı bütün bu dezavantajına rağmen, emek, alın teri, öz sermayesi, bilgi beceri ve dayanışma kabiliyetiyle ayakta kalmaya, ülke ekonomisine katkı sağlamaya, iş vereni ve çalışanları ile 85-90 bin kişilik ailesini bir arada tutmaya gayret ediyor.

‘DAYANAMAYACAK DURUMDAYIZ’

Banka kredilerinin geri ödemelerini, genel giderlerimizi, çalışanlarımızla birlikte ailelerimizin nafakasını karşılamaktan uzak cirolarımız, önceki yıllarda yaptığımız tasarrufların da erimesine neden oldu. Kimimiz evini kimimiz arabasını satarak açık tuttu dükkanını. Fakat gelinen noktada artık tüm küçük esnaf dayanamayacak durumda.”

‘ZAMLAR GERİ ALINSIN’ ÇAĞRISI

Tarihi çarşının esnafı, artan enerji fiyatlarının birçok esnafı kepenk kapatmaya zorladığını belirterek, “Elektrik zamları geri alınsın” çağrısında bulundu.

Kemeraltı Çarşısı, 2020’de UNESCO tarafından “İzmir, Tarihî Liman Kenti” adıyla oluşturulan miras alanının parçası olarak Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.