Dolar 32,5917
%0.36
Euro 34,8356
%0.3
Altın 2.494,870
%0.42
Bist-100 9.628,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan açıkladı; Kısa Çalışma Ödeneği uzatılıyor

Erdoğan açıkladı; Kısa Çalışma Ödeneği uzatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık." dedi. Ayrıca, turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2021 - 15:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, milletin evinde turizm sektörünün temsilcileriyle verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktaran Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin tüm sektörler için haziran sonuna kadar uzatılacağını açıkladı.

Erdoğan açıklamasında; "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık." dedi.

Turizmcilere KDV müjdesi de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesine karar verdik." ifadelerini kullandı. 

SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA

Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve TOBB'dan konuyla ilgili ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması çok kıymetli. Uzatma kararına tüm çalışma hayatının ihtiyacı vardı. İşçi ve işverenleri destekleyen uygulamanın devamı için teşekkür ediyoruz" denildi.

AA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.